Motí frustrat Brians 1

Exigim a la Consellera de Justícia que protegeixi els seus treballadors

Ahir 21 de març es va viure al Centre Penitenciari de Brians 1 un gravíssim incident que ens va retrotraure a les situacions viscudes els anys 2002 i 2004 als motins que es van produir al Centre Penitenciari de Quatre Camins.

Un incident protagonitzat per un intern, va ser aprofitat com a excusa per d’altres per exigir un seguit de reivindicacions relacionades amb les restriccions imposades per la Secretaria de Mesures Penals, i lligades al protocol per COVID-19.

Però a banda d’aquests dos incidents, uns 60 interns ja estaven preparant algun esdeveniment molt més greu aquell mateix matí, situació que finalment no van poder portar a terme per l’actuació prèvia que van fer els funcionaris de servei al mòdul. Va ser per la gran professionalitat dels funcionaris i Caps de Servei, que es va poder avortar un potencial motí que ja estava a punt de produir-se.

UGTPRESONS volem felicitar a tots els treballadors i treballadores que van intervenir en una situació d’alt risc i que van demostrar, una vegada més, la gran preparació d’un col·lectiu, el penitenciari, que, malgrat trobar-se aquests dies desprotegits per la Conselleria de Justícia i la Secretària de Mesures Penals, actuem amb professionalitat cada dia i a tots els centres penitenciaris.

Així mateix volem agrair la ràpida gestió que d’aquesta situació de crisi va fer la Direcció del Centre.

UGTPRESONS volem denunciar que els únics culpables dels greus fets que es van produir ahir a Brians 1 i dels incidents que s’estan produint als centres penitenciaris catalans, són els responsables de la Conselleria de Justícia i de la Secretaria de Mesures Penals, per la deficient gestió que estan fent d’aquesta crisi.

Malauradament tot fa pensar que un fet com el viscut ahir a Brians 1 no serà un fet aïllat, sinó que es pot produir en qualsevol moment a qualsevol centre penitenciari del nostre país, i és per això que UGTPRESONS exigim que es doti els centres de personal suficient per garantir la seguretat dels centres penitenciaris i dels professionals que hi treballen, així com de les mesures de protecció, tant sanitàries com de seguretat, que siguin necessàries.

UGTPRESONS volem donar el nostre suport a tots els companys que aquest dies s’estan deixant la pell a la feina, posant en risc la seva integritat i fan l’ impossible per contenir uns patis que cada dia que passa semblen més un polvorí.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca