Permís per deure inexcusable de caràcter privat

A la reunió que vam mantenir el passat dimarts amb l’Administració Penitenciària UGTPRESONS vam advertir que l’escenari que tindríem a Catalunya seria idèntic al que ja s’està produint a altres comunitats, i vam demanar la implementació de les mesures preventives pertinents.

Entre les situacions que vam advertir que amb seguretat acabaria produint-se era la del tancament dels centres educatius, amb la repercussió que això suposarà entre bona part dels professionals penitenciaris.

UGTPRESONS vam exigir a la reunió que arribat el cas, els treballadors amb fills o familiars a càrrec havien de poder gaudir sense cap restricció del corresponent permís per deure inexcusable de caràcter privat, i més quan en l’àmbit estatal el Gobierno Central va aprovar ahir mateix un Reial Decret que preveu aquesta possibilitat.

Malauradament l’actitud de l’administració penitenciària va ser la de donar la callada per resposta i evitar qualsevol compromís.

Doncs bé, un cop confirmat que el Govern català ha ordenat el tancament dels centres educatius a partir d’aquest mateix divendres, UGTPRESONS ens hem tornat a posar en contacte amb l’administració penitenciària per reiterar la nostra demanda.

Una vegada més la resposta no ha estat la de garantir els drets dels menors i familiars a càrrec i per això fem una crida a tots els professionals amb fills o familiars a càrrec a què sol·licitin el corresponent permís per deure inexcusable de caràcter privat.

En cas que la resposta fos negativa, aquesta ha de motivar-se per escrit i ha de ser argumentada (no val únicament la coletilla de “per necessitats del servei”).

UGTPRESONS posarem els nostres serveis jurídics a disposició dels nostres afiliats i afiliades per recórrer les denegacions d’un permís al qual tenim dret.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca