Demanem informació sobre PRP i baixes a la Subdirectora Gral RRHH

Sra. Rosa Mª Pérez Vallverdú
Subdirectora General de RR.HH. i Econòmics
Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima
C/ Del Foc 57, 08038 – Barcelona

Benvolguda,

Com ha confirmat la Secretaria General del Departament de Justícia, pel cobrament del PRP no penalitzaran les baixes laborals per positiu/simptomatologia de COVID 19 o per aïllament domiciliari derivat del COVID 19.

L’Institut Nacional de la Seguretat Social va publicar en data 11 de març de 2020 “Instrucciones aclaratorias relativas al procedimiento de remisión de partes de los Servicios Públicos de Salud (SPS) por Coronavirus, conforme al Real Decreto 6/2020, de 10 de marzo”, indicant que s’havien d’utilitzar els codis específicament creats a la seva nota del 6 de març i que es reprodueixen a continuació:

Para CIE-10 ES:
Contacte o exposició: Z20.828
V01.79Infecció: B34.2

Para CIE-9 MC:
Contacte o exposició: V01.79
Infecció: 079.82

Posteriorment l’INSS ha publicat noves notes aclaratòries relatives al procediment de remissió per part dels Serveis Públics de Salut de les baixes mèdiques per Coronavirus, indicant expressament a la nota del 19 de març de 2020 que, d’acord a la Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales, en cap cas s’ha de facilitar a les empreses informació sobre la naturalesa patològica/diagnòstic d’un procés d’IT que afecti a una persona treballadora, per la qual cosa al fitxer FIE (Fichero INSS Empresas) no constarà en cap cas aquesta informació.

Així mateix, s’han expedit baixes mèdiques relacionades amb el COVID 19 amb anterioritat al Reial Decret Llei 6/2020 i per tant, sense la codificació específica indicada anteriorment.

Per tant, i per tal que cap persona treballadora que hagi tingut un període d’IT derivat del COVID 19 (ja sigui per infecció o contacte) NO es vegi afectada en la percepció del PRP li demano m’informi del següent:

  • Criteris emprats per identificar les baixes mèdiques derivades del COVID19.

Així mateix li requereixo per a que em traslladi la següent informació:

  • Nombre de baixes mèdiques derivades del COVID 19, diferenciades per centres de treball i lloc de treball, indicant les que són derivades de contagi o per aïllament domiciliari.

Atentament,

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca