Ens adrecem a la Consellera exigint que se’ns inclogui …

… entre els col·lectius que rebran una gratificació econòmica per la crisi sanitària

Honorable Ester Capella i Farré
Consellera de Justícia
C/ Del Foc 57, 08038 – Barcelona

Honorable Senyora,

Com vostè és coneixedora, aquest matí s’ha celebrat una reunió de la Mesa General dels Empleats Públics de la Generalitat (MEPAG), en la que el Govern ha presentat una proposta per atorgar una gratificació extraordinària a determinats col·lectius que han desenvolupat tasques com a serveis essencials durant la gestió del coronavirus i que han estat a la primera línia de la lluita contra el Covid-19. Més concretament serien el col·lectiu de Sanitaris, Bombers i del Centre d’Emergències de Catalunya.

UGTPRESONS no tenim cap dubte que aquests professionals mereixen sobradament un reconeixement per la tasca que desenvolupen diàriament, i encara més per la que estan desenvolupant en aquest període de crisi sanitària, però del que tampoc tenim cap dubte és de que els professionals penitenciaris també són mereixedors d’idèntic reconeixement.

UGTPRESONS creiem que els professionals penitenciaris estem sent també una peça clau en la gestió d’aquesta crisi sanitària, i veure’ns exclosos d’un reconeixement com el que el Govern vol dispensar a d’altres col·lectiu és una humiliació i un menyspreu que no estem disposats a tolerar.

UGTPRESONS estem cansats que els gestos i les paraules buides substitueixin sempre els reconeixements tangibles que millorin les nostres condicions laborals i retributives, i exigim que es valori el treball que fem d’idèntica manera que altres Departaments de la Generalitat fan amb la tasca dels seus treballadors.

És per això que UGTPRESONS li demanem que defensi els seus professionals allà on calgui i exigim que se’ns inclogui dins dels col·lectius que seran recompensats per la tasca realitzada al llarg de la crisi sanitària que estem patint.

També li advertim que de confirmar-se finalment que el Govern considera els professionals penitenciaris com de tercera o quarta categoria i ens exclou de la percepció de la gratificació prevista per a altres col·lectius, ens veurem obligats a reivindicar la nostre dignitat i el que creiem que és lícit per tots els mitjans que considerem necessaris.

Per últim, l’hi demano una videoconferència urgent per traslladar-li en persona el que aquí li reprodueixo així com la indignació que senten TOTS ELS PROFESSIONALS PENITENCIARIS pel maltractament continu al que estem sotmesos.

Atentament

Xavier Martinez Martí
Responsable del Sindicat de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Barcelona, 30 d’abril de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca