Exigim el gaudiment immediat dels dies personals i vacances

L’ADMINISTRACIÓ SUSPEN ALGUNS PERMISOS PER DEURE INEXCUSABLE

UGTPRESONS vam demanar a la reunió celebrada el passat dimecres que havia arribat el moment d’anar normalitzant la situació actual, i que s’havia de començar derogant el punt 3 de la Instrucció 2/2020 que impedeix gaudir dels dies de Vacances, Assumptes Propis i de Compensació de Festius, ja que creiem que és imprescindible que els treballadors puguin descansar més dies que no només els de la seva pròpia lliurança.

I cada cop tenim més raons per exigir-ho ja que l’escenari actual tendeix clarament a una recuperació d’efectius contínua, com demostren els 125 companys que s’han reincorporat a la feina provinents de la baixa laboral només en els darrers 9 dies.

Això ha fet que en aquest curt període de temps passéssim de tenir 954 companys de baixa laboral, dels quals gairebé la meitat per causes relacionades amb el COVID 19, a 829, amb un percentatge d’absències laborals del 29,22%, molt inferior al 35% que tenim en períodes “normals” (25% per la ràtio de lliurança i 10% de baixes laborals).

Però si ja amb aquesta reincorporació de personal ja hauria de ser suficient, un cop l’Administració ha decidit suspendre, amb nocturnitat i traïdoria, els permisos per Deure Inexcusable de Caràcter Privat per conviure amb persones amb una malaltia crònica greu, amb el que es beneficiaven 130 companys, doncs ara no tenen cap excusa per mantenir una mesura tan restrictiva com aquesta.

És per això que UGTPRESONS ens hem adreçat als responsables de l’Administració per exigir-los que es permeti que els professionals penitenciaris puguem gaudir dels nostres dies amb caràcter immediat, i demanem que a la reunió que celebrarem el proper dimecres se’ns comuniqui una resposta en aquest sentit.

Capítol a part mereix el que ha fet l’Administració deixant sense efecte el permís per Deure Inexcusable per conviure amb persones amb una malaltia crònica greu malgrat continuïn donant-se els condicionats per autoritzar-lo, i més quan ho argumenta en que el personal penitenciari ara sí disposa dels elements de protecció necessaris, i que, per tant, el risc de contagi a terceres persones de l’entorn familiar ja és residual.

No cal dir que UGTPRESONS no compartim en absolut ni que hagi passat ja el perill generalitzat de contagi ni que estiguem convenientment protegits, i per això estem estudiant amb els nostres serveis jurídics la viabilitat d’iniciar les accions judicials pertinents en defensa dels interessos dels nostres afiliats i afiliades.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca