Exigim testos PCR per als professionals penitenciaris

UGTPRESONS ens hem adreçat a la Consellera exigint PCR per a tots

Honorable Ester Capella i Farré
Consellera de Justícia
C/ Del Foc 57, 08038 – Barcelona

Honorable Senyora,

El passat 25 de març els responsables de la Secretaria de Mesures Penals manifestaven que estaven en condicions d’assegurar que, a curt termini, es podia solucionar la dificultat de fer proves de diagnosi ràpida als professionals penitenciaris.

20 dies després, però, no només no s’estan efectuant aquests tests de manera generalitzada a TOTS els professionals penitenciaris com hauria de ser preceptiu i obliguen diferents requeriments judicials, sinó que, tot i produir-se un incessant increment de baixes laborals relacionades amb el Covid 19, se’ns nega la realització de les proves PCR i dels Test de Diagnosi Ràpida.

I mentre pràcticament a diari companys es contagien o pateixen símptomes compatibles, l’Administració es dedica a respondre’ls amb la indiferència més absoluta, mentre actua ràpidament amb els interns sotmetent-los a tot tipus de proves.

I si vol exemples d’aquesta indiferència li donaré els més propers:

El passat dissabte es van detectar un focus de contagi al MR4 de Quatre Camins, que, a banda d’afectar a interns, també ho va fer a treballadors. Doncs l’actuació que va fer l’Administració va ser la de fer amb urgència test ràpids als 145 interns del mòdul, mentre que als professionals només se li va fer als que treballaven en aquell moment, però no als que van tenir contacte en els dies previs.

O al centre penitenciari de Joves Quatre Camins, on 4 companys que treballen al MR3 han presentat símptomes clars d’haver contret el virus i, enlloc de fer-los proves urgents a ells i a tots els professionals amb els que han tingut contacte, se’ls va enviar cap a casa sense més. Cal dir que 2 d’aquests 4 afectats tenen patologies greus prèvies i que, malgrat patir-les, van decidir seguir treballant.

Resumint, proves que evidencien que només es té en compte el benestar dels interns i s’obvia el dels treballadors i, per extensió, el de les seves famílies.

UGTPRESONS considerem que la gestió que està portant a terme d’aquesta crisi la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, de la que vostè és màxima responsable, és nefasta pels interessos de les treballadores i treballadors penitenciaris ja que posa en risc la seva salut i la de les seves famílies.

És per aquest motiu, i com responsable del sindicat majoritari a les presons catalanes, que li demano que faci les actuacions necessàries per a que es sotmeti a TOTS els professionals penitenciaris a les proves de PCR, a més d’una reunió urgent per a que ens informi de les actuacions que té intenció d’endegar per protegir-nos o, en cas de no tenir cap actuació prevista, per exposar-li les nostres.

Atentament,

Xavier Martínez Martí

Responsable del Sindicat Professional de Presons de la UGT de Catalunya

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca