Exigim una solució immediata a la manca de test

Quan el passat 25 de març els responsables de la Secretaria de Mesures Penals comunicaven que estaven en vies de solucionar la impossibilitat de fer proves de diagnosi ràpida als professionals penitenciaris i que estaven dissenyant el circuit que es duria a terme per poder fer aquests tests ràpids, vam agafar l’anunci amb moltes reserves.

Dos setmanes després continuem igual, i malgrat ser un servei essencial i haver de tenir prioritat absoluta en la realització de la prova, seguim sense cap opció a que ens la facin de manera generalitzada, i se’ns continua aplicant un criteri restrictiu que fa que només es realitzi en comptagotes.

Però el que sorprèn més és que ni tan sols existeix un criteri homogeneïtzat per determinar quins són els “afortunats” als qui sí se’ls ha de fer la prova ja que, en situacions idèntiques de confinaments de mòduls sencers en un mateix centre, com per exemple ara Quatre Camins, hi ha companys als qui sí se’ls ha fet la prova mentre que a d’altres, tot i haver viscut idèntiques circumstàncies de contacte, doncs no.

Que la Conselleria de Justícia està fent una nefasta gestió d’aquesta crisi és una evidència, amb una contínua presa de decisions tardanes i que mai s’avancen als problemes que es generen, però, en concret, la gestió que està fent respecte de la urgència de fer test de diagnosi ràpida a tot el nostre col·lectiu ratlla la inoperància.

Més quan tenim centenars de companys i companyes que es troben de baixa laboral amb aïllament domiciliari sense simptomatologia i que estan demanant que se’ls faci la prova i així poder reincorporar-se a la feina.

I la mesura que prioritzen per cobrir uns serveis cada cop més precaris és la de traslladar de forma forçosa treballadors d’uns centres a altres enlloc de fer la prova de forma generalitzada a tots els treballadors penitenciaris i, amb caràcter prioritari per a que puguin tornar al servei, a aquells que es troben de baixa.

Tampoc fan una aposta definitiva a la contractació massiva de personal i mantenen desenes de persones a la borsa de treball sense incorporar.

UGTPRESONS hem mantingut avui contactes telefònics amb responsables del Departament de Justícia i amb el Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, i hem exigit que facin les gestions que calguin però que busquin la solució per a que es facin test de diagnosi ràpida de forma generalitzada.

Li hem manifestat al Secretari de Mesures que estan molt bé les encaixades de mà als centres i les cartes de gratitud, però el que volem és un reconeixement real i que se’ns protegeixi convenientment. I ni les cartes ni les encaixades de mà ens protegeixen d’un virus que ens posa en perill a nosaltres i a les nostres famílies.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca