Hores extres retribuides

UGTPRESONS hem tingut coneixement que el Departament de Justícia podria decidir obrir la possibilitat de compensar econòmicament els serveis extraordinaris que s’hagin de cobrir a l’àmbit de règim interior, però sense concretar com ho vol fer.

UGTPRESONS sempre ens hem manifestat contraris als serveis extraordinaris, ja que és obligació dels nostres responsables polítics dotar del personal suficient els centres penitenciaris per garantir-ne la seguretat, i no hem de ser nosaltres els qui, multiplicant-nos, els solucionem la papereta.

Per això hem fet diverses crides a fer “boicot” a les hores extres i a que els treballadors i treballadores no col·laborem amb l’Administració realitzant-les, i més quan tenim companys a la Borsa de Treball esperant a incorporar-se a treballar amb nosaltres, i ara en tenim 117.

No obstant, un cop l’Administració sembla decidida a implementar unilateralment aquesta mesura, considerem absolutament necessari l’establiment d’un sistema transparent que garanteixi un accés universal a tots els treballadors i per això, UGTPRESONS ens hem posat en contacte immediat amb la Subdirecció General de RRHH i Econòmics per demanar:

  • Establir criteris transparents i homogenis a tots els centres per garantir que aquests serveis puguin ser realitzats de forma “equilibrada” per part de tots els treballadors que voluntàriament els vulguin realitzar
  • Garantir una publicitat global de l’anunci de la mesura.
  • Que aquesta possibilitat es faci extensiva a tots els centres i a totes les àrees de treball sense excepció.
  • Que aquest nou sistema de compensació substitueixi al de compensació amb hores lliures de servei. En cap cas poden funcionar conjuntament.
  • Que les quanties corresponents a les hores extres siguin, com a mínim, idèntiques a com es retribueixen al col·lectiu de bombers, o sigui a raó de 22,19 € l’hora. Si la intenció és retribuir-nos-les a raó de 14,02€ en jornada diürna o 17,23€ en festiva o nocturna, suposaria una nova discriminació.

Independentment de tots aquests criteris que s’han de complir per regular l’accés a les hores extresUGTPRESONS continuem apel·lant als treballadors penitenciaris a NO col·laborar amb una administració que ens menysprea constantment i no ens protegeix, i continuem defensant que la mesura més raonable i que hauria de ser prioritària és la incorporació massiva de personal.

Per últim UGTPRESONS hem exigit una reunió urgent per tractar aquest i d’altres també importants, així com per tractar la nefasta gestió de la crisi sanitària.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca