La infermeria de Brians2 acollirà interns amb Covid-19

La precipitada reconversió de la infermeria del CP Brians-2 en hospital per acollir infectats per la Covid-19 posa en greu perill la salut dels treballadors

UGTPRESONS, sindicat majoritari a les presons catalanes, denunciem que la decisió que ha pres avui la Conselleria de Justícia i la Secretaria de Mesures Penals de reconvertir el Departament d’Infermeria del centre penitenciari de Brians-2 en un nou hospital de referència per ubicar els interns amb símptomes de coronavirus o que hagin de completar una quarantena, és precipitada i atempta contra la salut dels treballadors penitenciaris.

UGTPRESONS denunciem que l’Administració penitenciària ha pres aquesta decisió de manera unilateral sense informar prèviament als treballadors, sense dotar-los dels necessaris equips de protecció individualitzada i sense elaborar els protocols d’actuació obligats per posar en funcionament un departament d’aquesta magnitud.

UGTPRESONS considerem que la Consellera de Justícia i el Secretari de Mesures Penals juguen frívolament amb la salut dels professionals penitenciaris i de les seves famílies, quan prioritzen establir mesures mediàtiques sense tenir en compte les repercussions que aquesta decisió pot tenir quan no ve acompanyada de les mesures de protecció necessàries.

UGTPRESONS exigim la paralització i replantejament d’aquest projecte fins que els treballadors no rebin la formació específica adequada, no hi hagi una dotació complerta dels elements de protecció necessaris i no s’elaborin els protocols d’actuació corresponents i es traslladin als professionals que hi treballen.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca