L’administració proposa “ara” la pròrroga del PRP

UGTPresons exigim més mesures de reconeixement

Divendres passat 3 d’abril, dos mesos i mig després de l’inici de les negociacions per crear un Nou Complement, amb un format nou i que tindria una vigència mínima de dos anys, l’Administració Penitenciària va posar-se en contacte amb els sindicats representatius, UGTPRESONS, Ccoo, Catac, Csif i Csc, per oferir-nos la Pròrroga del PRP per a aquest any 2020, sense modificar una sola coma del sistema de percepció que hem tingut fins ara.

Amb un to entre “paternalista” i “forçat”, l’Administració es va adreçar als representants dels treballadors manifestant que:

“El Departament ha realitzat un esforç de negociació en el si del Govern per tal que s’iniciï la tramitació de la pròrroga i com a reconeixement a l’esforç i compromís en el desenvolupament de la tasca diària de tot el col·lectiu del personal de centres penitenciaris en un moment tan complicat.

Per acabar demanant-nos que:

“Us sol·licitem que ens envieu la vostra resposta sobre la viabilitat d’aquesta pròrroga, com a molt tard dilluns, per tal de continuar la tramitació per a la seva aprovació.”

Aquesta decisió sobtada no és més que una reacció d’urgència a les més de 950 baixes laborals que tenim actualment (més de 400 en el darrer mes) i que són conseqüència de la nefasta gestió que està fent la Secretaria de Mesures Penals i el Departament de Justícia d’aquesta crisi, per l’obstinació de mantenir-nos desprotegits i implementar mesures sempre reactives i no preventives.

UGTPRESONS creiem que aquest “reconeixement” no pot quedar-se únicament en prorrogar un PRP “a pelo” que, val a dir, ja és nostre i no pot estar en discussió ja que tant els pressupostos prorrogats com els que estan pendents d’aprovar contemplen la partida pressupostària destinada a pagar-nos-el.

 I si això és el que pretenen, amb UGTPRESONS que no hi comptin.

UGTPRESONS considerem que si l’Administració vol reconèixer de veritat el gran esforç i sacrifici que estem fent en aquests moments de crisi, treballant en unes condicions de seguretat complicadíssimes i exposant-nos cada dia a un contagi que no només ens pot afectar a nosaltres, sinó també a les nostres famílies, el que ha de fer és incorporar millores al text de pròrroga del PRP, a més d’acompanyar-lo amb d’altres mesures que històricament venim reclamant.

Continuar “mentint” i dir que no poden canviar res de la pròrroga, quan si volguessin ho podrien fer, o continuar mantenint que no es poden implementar segons quines mesures quan les acabem d’implementar per aquesta crisi sanitària, seria un “insult” a la nostra intel·ligència.

Per tant, UGTPRESONS ens hem adreçat per escrit al Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, i a la Consellera de Justícia, Ester Capella, per exigir que reconeguin convenientment el treball que estem fent els professionals penitenciaris i que s’implementin les següents mesures, a més d’informar-los que, en cas de no ser acceptar-les, es busquin altres aliats menys exigents.

Pròrroga del PRP per al 2020:

  • El nou Programa tindrà caràcter retroactiu a 1 de gener de 2020.
  • Es repartiran les quantitats descomptades entre els treballadors que hagin complert amb el programa.
  • S’inclouran els supòsits de malaltia greu i intervenció quirúrgica entre les que no suposen descompte de les percepcions.
  • Les baixes laborals produïdes per contagi de COVID-19 o per aïllament preventiu no comportaran cap penalització.
  • Es permetrà la recuperació de les jornades no treballades dins de l’any natural i fins el 31 de gener de l’any següent.

Canvis de Serveis:

  • Es modificarà la Instrucció 1/2012 eliminant la limitació de canvis anuals.

Compensació de festius:

  • Es derogarà el punt 3 de la pròrroga 2012-2013 que fa referència al descompte de dies de compensació de festius en cas d’absència laboral.

Flexibilitat horària d’inici de la jornada:

  • El personal d’oficines i rehabilitació gaudirà d’una flexibilitat horària real per determinar l’inici de la seva jornada laboral diàriament.

Negociació Nou Acord Penitenciari:

  • Compromís per escrit d’iniciar negociacions un cop finalitzi el període de crisi sanitària amb l’objectiu d’actualitzar les condicions laborals dels professionals penitenciaris i adaptar-les als standars de conciliació familiar existents.

UGTPRESONS considerem que accedir a implementar aquestes mesures SÍ suposaria un reconeixement real a la nostra tasca.

No fer-ho significaria l’enèsima mostra de menyspreu a uns treballadors penitenciaris que, repetirem per si no se n’han assabentat encara, som la pedra angular que sosté el sistema penitenciari català.

Per últim, fem una crida a la resta de sindicats a sumar-se a les nostres exigències i a no contentar-se amb les engrunes d’un PRP clarament millorable i, a més, sense que vingui acompanyat d’altres mesures necessàries pel nostre col·lectiu.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca