Reunió amb l’Administració

Continuem sense PCR ni Test de Diagnosi Ràpida

UGTPRESONS hem mantingut aquest matí una reunió per videoconferència amb el Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó i amb la Directora de Serveis del Departament, Iolanda Aguilar, a més d’altres responsables de l’Administració.

PCR i TEST DE DIAGNOSI RÀPIDA

UGTPRESONS hem exposat que és indigne el tracte que s’està donant als professionals penitenciaris quan se’ns neguen les proves, o se’ns fan de manera molt puntual i escollida, mentre es fan de forma gairebé immediata i generalitzada als interns.

És surrealista i lamentable que, mentre el Departament de Justícia diu que no pot envair competències, es donin situacions com les de Quatre Camins, que són els propis treballadors els que s’estan buscant la vida per fer-se les proves contactant directament amb el Centre d’Atenció primària de San Fèlix de Sabadell.

L’Administració malauradament continua amb les mateixes excuses de sempre. Que si és el Departament de Salut qui ho centralitza tot i ells no tenen competències; que hi ha escassetat de material a nivell mundial; que estan fent tot el que està en la seva mà per buscar solucions; que estan intentant que el Departament de Salut doni instruccions a la Mútua ASEPEYO per obligar-la a fer les proves; que si aquesta tarda tenen una reunió amb ells perquè es facin càrrec de les proves, que si bla, bla, bla…

Tot per amagar la seva incompetència per aconseguir que ens facin proves generalitzades.

I mentrestant continuen posant en perill els treballadors i les seves famílies i impedeixen que bona part dels 450 companys que hi ha de baixa laboral per motius derivats de la COVID 19 (segons dades oficials d’avui) puguin reincorporar-se a la feina, malgrat vulguin, perquè no se’ls fan les proves.

UGTPRESONS podem entendre que gestionar una crisi com l’actual no és fàcil, però excusar-se contínuament i no buscar una solució com venim exigint des de fa setmanes només pot ser per manca de capacitat de qui ho està gestionant.

EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL

Més del mateix. Ens han inundat amb xifres del que han comprat i han encarregat, però la realitat és que als centres no arriben els elements de protecció necessaris.

Ens informen que han repartit més de 12.000 mascaretes quirúrgiques i que estan a l’espera de rebre 14.000 més. Que van repartir 49.576 de les FFP2, això sí caducades, i que unes altres 9.568, aquestes no caducades han puntualitzat, ja s’han repartit o les repartiran en breu. Que si han fet una comanda de 6.000 més i tal…

També que han comprat 34 termòmetres (sic) i 320 ulleres de protecció, i que s’han repartit 13.000 guants i han demanat 15.000 més. I que han comprat 250 “buzos” i no sabem quants litres de gel hidroalcohòlic.

UGTPRESONS hem demanat per si tots aquests elements s’havien enviat a adreces equivocades ja què la realitat és que als centres d’això hi ha o poc o res.

PRÒRROGA DEL PRP PER AL 2020

La Comissió de Retribucions del Departament d’Economia va aprovar ahir dia 16 el PRP amb un text que indica que, i citem literalment el text de l’Acord,

“no s’han d’interrompre durant aquesta pròrroga les negociacions existents per reformular el model als efectes d’assegurar-ne la seva eficàcia que no és una altra que, juntament amb la implementació d’altres mesures, la reducció dràstica de l’índex d’absentisme actualment existent en aquest col·lectiu”.

UGTPRESONS ja hem deixat clar que es preparin perquè “la reducció dràstica de l’índex d’absentisme” només podrà fer-se si les condicions del futur acord que es pugui arribar a signar per als propers anys són clarament incentivadores. Més quan venim, com ara, d’un índex d’absentisme que s’ha disparat fins el 22%.

Finalment, serà aprovat pel Govern en els propers dies i es farà efectiu el pagament del primer trimestre a la nòmina del mes de maig.

HORES EXTRES RETRIBUÏDES

UGTPRESONS sempre ens hem manifestat contraris als serveis extraordinaris, ja que és obligació dels nostres responsables polítics dotar del personal suficient els centres penitenciaris per garantir-ne la seguretat, i no hem de ser nosaltres els qui, multiplicant-nos, els solucionem la papereta.

Però en una situació crítica com l’actual considerem que és necessari qualsevol mesura que redundi beneficiosament en el servei, però no a qualsevol preu, per això vam demanar establir criteris homogenis i clars a tots els centres per evitar el que anys enrere havia succeït, quan només un cercle reduït de treballadors acabaven sent els que feien bona part dels serveis.

Finalment, hem acordat que s’elaborarà una Instrucció unitària per a tots els centres i que s’establirà un ranking basat en l’antiguitat a centres penitenciaris. La cobertura dels serveis que s’hagin de fer es farà per rigorós ordre de la llista fins a exhaurir-la, de manera que abans que algun integrant de la llista pugui “repetir” s’haurà d’acabar el llistat que s’hagi confeccionat.

UGTPRESONS ja vam advertir però que seria inacceptable que se’ns discriminés respecte d’altres col·lectius i que l’administració posés un preu/hora inferior. Doncs bé, finalment això és el que ha passat i ja preveiem, i han decidit retribuir les hores extres a raó de 14,02€ en jornada diürna o 17,23€ en festiva o nocturna, enlloc dels 22,19€ hora que tenen pactats, per exemple, els companys bombers.

Bé, una altra discriminació clara que només hauria de tenir una resposta per part de les treballadores i treballadors penitenciaris.

SITUACIÓ DE PLANTILLA I INCORPORACIÓ DE NOU PERSONAL

Actualment tenim 947 companys de baixa laboral, dels quals 450 exactes ho estan per motius relacionats amb la COVID 19. A més hi ha 448 que tenen informat permís per deure inexcusable.

Aquestes dades indiquen que només en aquests dos conceptes hi ha un 30% menys de personal, de manera que difícilment es compensarà aquesta reducció important d’efectius només amb hores extraordinàries.

UGTPRESONS creiem que aquesta mesura ha d’anar acompanyada d’una contractació massiva de personal i per això hem demanat la incorporació dels 117 futurs companys que estan a l’espera de ser contractats.

MESURES REGIMENTALS

UGTPRESONS hem demanat avançar els recomptes el màxim que sigui possible i permetre que els treballadors vagin abandonant el centre de manera gradual.

Hem demanat també que, per minimitzar al màxim les possibilitats de contagi, l’assignació de servei als mòduls que estiguin confinats sigui el més estable possible, i que en el servei de doble torn matí i tarda no hi hagi canvis en les assignacions.

UGTPRESONS hem demanat també que els 100.2 que surten a treballar de nou siguin ubicats en els centres oberts, i que es reverteixi així la mesura de trasllat forçós del personal que presta serveis en aquests centres oberts.

ALTRES PUNTS TRACTATS

Procés de substitucions personal de rehabilitació

S’han presentat 1533 sol·licituds per cobrir amb urgència substitucions als centres penitenciaris i a centres educatius de la Secretaria de Mesures Penals, i finalment s’han seleccionat 9 psicòlegs, 13 educadors, 8 Treballadors Socials, 8 Juristes i 28 dinamitzadors socioculturals.

Complement retributiu extraordinari per serveis essencials

Hem demanat una gratificació extraordinària per a tots els professionals penitenciaris com a recompensa a l’esforç i sacrifici que estem fent.

Ampliació del període de gaudiment dels dies

Ens hem volgut avançar i hem demanat l’ampliació del termini de gaudiment dels dies personals, compensació de festius i les vacances, ja que amb seguretat, i tenint en compte que aquest període de restricció encara s’allargarà, no es podran gaudir dels dies en el límit “normal” establert.

Concurs de Comandaments de Puig de les Basses i de 2018

UGTPRESONS hem demanat que es reactivin els concursos que estan en curs tant bon punt finalitzi el període actual de suspensió dels processos.

Oferta Pública de Tècnics Especialistes

UGTPRESONS hem demanat que la reactivació immediata de totes les actuacions necessàries per a l’aprovació de l’Oferta Pública de Tècnics Especialistes.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca