Demanem que facin les proves PCR …

… i que es facin als centres i en horari laboral o en el cap més proper al domicili

UGTPRESONS hem contactat immediatament amb responsables de la Secretaria de Mesures Penals un cop hem tingut coneixement que diverses oficines de personal dels centres estaven convocant els treballadors en actiu a fer-se les proves PCR al Centre d’Atenció Primària referent del centre penitenciari, enlloc de fer-les dins del propi centre, tal i com UGTPRESONS vam demanar a la reunió del passat dimecres.

El compromís de l’Administració en aquella reunió va ser que aquestes proves s’acabarien fent als propis centres penitenciaris i en horari laboral, però les trucades derivant els treballadors als CAP’s demostraven un canvi d’opinió.

Finalment tot sembla haver estat una descoordinació entre el Departament de Justícia i el Departament de Salut i les proves es faran als centres als treballadors que estiguin treballant de manera efectiva.

Sembla però que el que no s’està complint és el compromís que es facin en horari laboral amb l’argument que els llargs cicles de lliurança que tenim i el fet que es volen concentrar les proves en un període de 3 o 4 dies per cada centre dificulta que es puguin fer les proves a tothom dins la seva jornada laboral.

Mantenen però que els qui sí s’hauran de desplaçar al CAP de referència són les companyes i companys que es trobin de baixa laboral.

UGTPRESONS considerem que “obligar” els treballadors que estan de lliurança a desplaçar-se a centenars de kilòmetres per fer-se la prova està fora de tota lògica, sobretot quan tots els CAP’s de Catalunya ja disposen de proves PCR, i podria provocar una desincentivació a fer-se unes proves que considerem absolutament necessàries.

I el fet que l’Administració es comprometi a retribuir les dietes del desplaçament entenem que no és la solució.

Capítol a part mereix el fet d’obligar a desplaçar-se a centenars de companys que estan de baixa laboral, quan molts podrien no estar en condicions de fer llargs desplaçaments, a més de que suposaria una vulneració de la Fase de confinament general en la que estem que impedeix abandonar la teva província.

UGTPRESONS demanarem a la reunió que tindrem demà dimecres solucions per aquestes situacions, ja que creiem que s’ha de facilitar al màxim l’accés a les proves a tot el personal, estigui o no de baixa laboral.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca