Exigim al President Generalitat reconeixement

Molt Honorable Joaquim Torra i Pla
President de la Generalitat de Catalunya
Plaça de sant Jaume, 4
08002 Barcelona    

Molt Honorable President de Catalunya,

El passat dijous 30 d’abril es va celebrar una reunió de la Mesa General dels Empleats Públics de la Generalitat (MEPAG), en la que representants del Govern de Catalunya van presentar una proposta per atorgar una gratificació extraordinària a determinats col·lectius que han desenvolupat tasques com a serveis essencials durant la gestió del coronavirus i que han estat a la primera línia de la lluita contra el Covid-19.

Més concretament aquests col·lectius serien els de Serveis Sanitaris, Residències de Gent Gran, Bombers i del Centre d’Emergències de Catalunya.

Ahir mateix, vostè va rectificar a mitges i va manifestar públicament “l’orgull, satisfacció, i admiració que sent el Govern per la tasca que el col·lectiu de Mossos d’Esquadra ha portat a terme aquests dies de crisi sanitària” i va deixar entreveure que “també s’haurien d’incloure dins dels col·lectius que havien de ser reconeguts convenientment”.

UGTPRESONS, sindicat majoritari a les presons catalanes, no tenim cap dubte que aquests professionals mereixen aquest reconeixement no només per la tasca que porten desenvolupant durant aquest difícil període de crisi sanitària, sinó per la tasca que desenvolupen diàriament, però del que tampoc tenim cap dubte és que els professionals penitenciaris també són mereixedors d’idèntic reconeixement ja que també estem desenvolupant un servei essencial.

Només cal repassar les dades oficials per evidenciar el greu impacte que està significant per al nostre col·lectiu el fet d’haver-nos d’enfrontar a aquesta amenaça sanitària en un medi tancat i deprimit com és el penitenciari. Des del passat 12 de març 587 professionals penitenciaris, gairebé un 15% de la plantilla, han estat contagiats de COVID 19 o han hagut de romandre en aïllament domiciliari durant més de 14 dies.

Val a dir que bona part de la responsabilitat d’aquestes baixes per accident laboral són conseqüència de la nul·la protecció que se’ns va dispensar les primeres setmanes de crisi i la negativa irresponsable de fer-nos proves PCR o test de diagnosi ràpida.

UGTPRESONS creiem que els professionals penitenciaris estem sent també una peça clau en la gestió d’aquesta crisi sanitària, i veure’ns exclosos d’un reconeixement com el que vostè, com a màxima autoritat catalana, vol dispensar a d’altres col·lectiu, seria una humiliació i un menyspreu que no podem permetre.

UGTPRESONS portem anys reclamant al Govern de la Generalitat que expliqui i faci visible a la societat catalana la importància que té la funció de reinserció i reeducació que fan totes les treballadores i treballadors penitenciaris, però malauradament els seus esforços sempre ham estat centrats en altres col·lectius que interactuen més properament amb la societat.

UGTPRESONS lamentem profundament que la nostra tasca sigui invisible per a la societat, malgrat que desenvolupem un servei bàsic de reinserció i reeducació, però que també ho sigui per als membres del seu Govern o per a vostè mateix, i se’ns vulgui excloure d’un reconeixement que mereixem sobradament, podria ser la major ofensa que mai ens han fet.

UGTPRESONS estem cansats que els gestos i les paraules buides substitueixin sempre els reconeixements tangibles que millorin les nostres condicions laborals, i és per això que UGTPRESONS li demanem que faci una lloança pública també dels professionals penitenciaris i que el Govern ens inclogui dins dels col·lectius que seran recompensats per la tasca realitzada al llarg de la crisi sanitària que estem patint.

Dir-li per tant que de confirmar-se finalment que el seu Govern considera els professionals penitenciaris com de tercera o quarta categoria i se’ns exclou de la percepció de la gratificació prevista per a altres col·lectius, ens veurem obligats a reivindicar la nostre dignitat i el que creiem que és lícit per tots els mitjans que considerem necessaris.

Atentament,

Xavier Martínez Martí

Responsable del Sindicat de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca