Exigim la modificació de la nova instrucció 4/2020

A la reunió que vam celebrar el passat dimecres vam acordar que es derogués la Instrucció 2/2020 que impedia gaudir dels dies de Vacances, Assumptes Propis i de Compensació de Festius.

L’evidència en la recuperació de personal provinent de la baixa laboral i de permís per deure inexcusable deixava sense arguments l’Administració i l’obligava a derogar una de les mesures més restrictives que havia implementat.

Aquesta tarda l’Administració ha fet pública la Instrucció 4/2020 que deroga l’anterior instrucció 2/2020, i malgrat el seu preàmbul deixava entreveure que la modificació que apareixeria més endavant a la instrucció podria ser beneficiosa pel personal de règim interior ja que diu…

              “Atès que des de l’aprovació de les instruccions esmentades s’han posat en marxa mesures organitzatives i de prevenció en els centres penitenciaris que han permès minimitzar els efectes del coronavirus entre el personal que hi treballa, i atès l’esforç que ha demostrat tot el personal de serveis penitenciaris per garantir la correcta prestació de serveis, es considera necessari modificar la instrucció per flexibilitzar la possibilitat de restablir el gaudiment de permisos i vacances que havien quedat suspesos.”

…. quan arribem a l’articulat posterior, en concret al punt 3 de la nova instrucció, ens adonem que es manté un dels paràgrafs més restrictius que figurava a l’anterior instrucció. En concret el següent:

Es garantirà el servei de l’àmbit de règim interior amb un 70 % del personal

Això, de facto, impedeix que es puguin gaudir de dies, ja que actualment hi ha un 25% d’absència a l’àmbit d’interior, entre baixes laborals i permisos per dret inexcusable, de manera que, per exemple, en una guàrdia de 20 GSI, només podria demanar-se un dia el 5% de la guàrdia, o sigui 1 únic treballador.

UGTPRESONS creiem que seria molt preocupant que s’hagués mantingut aquest punt tan restrictiu per culpa d’una distracció, però si el que s’ha fet es mantenir-lo conscientment seria inacceptable i un atac directe que no estem disposats a permetre.

Però a més la instrucció només permet gaudir de vacances i permisos per assumptes personals i compensacions horàries de serveis extraordinaris, oblidant que existeixen també els dies de compensació de festius.

Tot plegat un despropòsit i, per això, UGTPRESONS ens hem posat en contacte aquesta mateixa nit amb els màxims responsables de la Secretaria de Mesures Penals per exigir la modificació immediata de la nova instrucció, i hem advertit que no fer-ho comportaria conseqüències imprevisibles.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca