Exigim un merescut reconeixment als treballadors penit.

Ahir va ser un Primer de Maig atípic per la situació de crisi sanitària que estem patint, però això no ens fa oblidar qui som, el tipus de feina que fem, a qui ens enfrontem i qui tenim com a administradors.

I el dia del treballador aquests elements guanyen més força encara quan patim l’oblit constant de l’administració penitenciària i que s’ha fet més evident durant aquesta quarantena. Sense dotar-nos d’elements de protecció per evitar la transmissió de la malaltia malgrat treballar en un espai tancat i amb alta densitat de persones per metre quadrat; i sense fer-nos tests com a població de risc que som, malgrat els casos confirmats. Això sí mai s’obliden de restringir els nostres drets.

Lamentablement ja estem acostumats a no tenir una feina reconeguda socialment, i menys encara pels responsables polítics penitenciaris, mentre d’altres col·lectius sí són tractats com es mereixen i reben aquest merescut reconeixement.

I mentre l’administració ens ninguneja, nosaltres continuem enfrontant-nos a situacions de gran risc, amb activacions de codis constantment per plantes o aldarulls o, com ahir mateix al Dert de Quatre Camins, on després d’una baralla es van requisar nombrosos pintxos.

Per això UGTPRESONS sí volem agrair la feina dels treballadors que dia rere dia estan a peu del canó, en situacions dures, amb molta pressió, amb plantilles reduïdes i esgotades, on cadascú des de la seva àrea (tractament, interior, oficines, personal sanitari, laborals i personal de neteja) intenta encarar la jornada laboral amb professionalitat i coratge, malgrat les dificultats que trobem per complir la important funció social que fem.

I especialment als companys que treballen diàriament als mòduls especialment durs, o per la seva conflictivitat, o per tenir una població interna molt més nombrosa que d’altres o per estar treballant en mòduls que es troben confinats.

I volem recordar que no volem engrunes en forma de paraules, sinó que exigim fets, i en aquest cas en forma d’un complement extra per reconèixer la nostra feina, complement que, d’altra banda, sí s’ha anunciat per altres col·lectius i que també nosaltres mereixem cobrar.

I que tinguin el coratge de reconèixer públicament que nosaltres, els treballadors de presons, mereixem aquest complement com d’altres col·lectius per què estem en primera línia d’un servei essencial on els riscos vers la nostra integritat física i la nostra salut són molt elevats.

Per tant UGTPRESONS exigim que se’ns inclogui dins dels col·lectius que tindran dret a rebre un reconeixement econòmic i que se’ns reconegui l’enorme tasca que estem fent al llarg d’aquesta crisi sanitària.

Nosaltres ho tenim molt clar. Ens mereixem aquest reconeixement i MOLT MÉS.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca