Fugida frustrada a la UMS

La secció sindical d’UGTPRESONS de Brians 1 volem denunciar el pèssim estat en el que es troben alguns mòduls del centre i que es fa més evident als mòduls prefabricats de la UMS i al MR5, construïts inicialment de manera provisional i que porten més de 15 anys en funcionament.

Fa només uns mesos, abans d’aquesta crisi sanitària, la Unitat de Medi Semiobert de Brians 1 (UMS) estava ocupada aproximadament per 160 interns/es, la majoria en 3er grau, però un cop iniciada la crisi, va ser reconvertida en un mòdul de quarantenes on s’han anat ubicant interns de molt diversos perfils que incrementaven la inseguretat en un mòdul dissenyat per a interns amb perfils de prellibertat.

Aquesta reconversió va provocar que ahir a la nit un intern intentés fugir trencant el sostre del prefabricat i s’enfilés i arrossegués pel fals sostre cercant una sortida. Afortunadament el fet va ocórrer al primer pis, cosa que va dificultar l’intent de fugida, i tot es va resoldre d’una manera àgil i efectiva per la ràpida intervenció dels funcionaris.

Cal tenir en compte que l’intern va decidir desfer el camí iniciat i va tornar cap a la seva cel·la, però perfectament podria haver-se presentat al despatx dels funcionaris sense masses dificultats i protagonitzar uns fets que haguessin pogut acabar de forma dramàtica.

Però el més greu és que si aquest intent de fugida ho hagués fet un intern de la segona planta podria haver accedit sense moltes dificultats a l’exterior del mòdul i la resolució del conflicte hagués sigut molt més complexa.

Ara tot queda emmascarat pel principal problema que pateix Catalunya, la crisi sanitària, però això no pot ser excusa per no incidir en els greus problemes de seguretat i manteniment que pateix el nostre centre.

La secció de B1 d’UGTPRESONS, volem tornar a denunciar la deixadesa a la que, lamentablement, ja ens té acostumats/des la SMPRAV i exigim que els mòduls prefabricats de Brians 1 s’adeqüin en quant a seguretat al que haurien de ser mòduls normals d’una presó destinada a interns preventius.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca