Gratificació econòmica per al personal penitenciari

UGTPRESONS obtenim resposta del President de la Generalitat

El 4 de maig passat UGTPRESONS ens vam adreçar per escrit al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya per reclamar-li la inclusió dels professionals penitenciaris entre els col·lectius que el Govern de la Generalitat havia proposat com a “candidats” per rebre una gratificació extraordinària per les tasques essencials que havien desenvolupat durant la gestió del coronavirus i per haver estat a la primera línia de la lluita contra la Covid-19.

Inicialment el Govern va determinar oficialment que serien els companys i companyes de Serveis Sanitaris, Residències de Gent Gran, Bombers i del Centre d’Emergències de Catalunya, els “afortunats” a rebre aquesta gratificació per posteriorment incloure el col·lectiu de Mossos d’Esquadra, tot i que aquesta suposada inclusió no es va fer de manera oficial sinó via mitjans de comunicació.

Doncs bé, diumenge 24 de maig, el director de l’Oficina del President, ens va contestar oficialment la nostra petició en els següents termes:

“Per indicació del Molt Honorable President, li faig avinent que la proposta de percepció de retribució extraordinària en concepte de productivitat va ser tractada en la darrera Mesa General d’Empleats públics de la Generalitat. La proposta tenia com a objecte gratificar aquells col·lectius inclosos en l’àmbit d’aplicació de la Mesa que han lluitat en primera línia i directament per minimitzar els efectes de la pandèmia i reduir el risc de contagi de la població en general. També li faig saber que hem traslladat la seva petició al departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, perquè en tingui coneixement.”

UGTPRESONS considerem aquesta resposta ambigua (d’altra banda com ens tenen acostumats els polítics) i que no respon a la petició expressa que vam fer, però el que queda clar de la mateixa és que no se’ns pot excloure d’aquesta gratificació per els següents raonaments:

  • Els professionals penitenciaris formem part dels treballadors de la Generalitat i per tant estem dins de l’àmbit de la Mesa General d’Empleats Públics.
  • Els professionals penitenciaris hem estat i estem lluitant en primera línia i directament per minimitzar els efectes de la pandèmia, i la proba són els més de 700 companys i companyes que han estat contagiats de COVID 19 o han hagut de romandre en aïllament domiciliari durant més de 14 dies.
  • Els professionals penitenciaris hem estat treballant per reduir el risc de contagi de la població, amb el benentès que la població reclusa forma part de la població general, amb la tasca de conscienciació que hem realitzat i continuem realitzant amb els interns.

Conseqüentment de la resposta obtinguda pel President de la Generalitat només es podria desprendre que se’ns ha d’incloure dins dels col·lectius que haurien de ser gratificats econòmicament per la tasca realitzada.

No obstant, i per la manca d’una resposta expressa a la nostra demanda, UGTPRESONS considerem que és el moment que la nostra Consellera defensi els seus treballadors a la reunió de Govern en la que es tracti aquesta qüestió, i exigeixi sense ambigüitats la inclusió dels professionals penitenciaris dins dels col·lectius que podrien rebre aquesta gratificació extraordinària.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca