Reunió amb la Direcció: informació de la “desescalada”

Assisteixen, per part de la direcció, el Director, la Gerent i el sots director de tractament. Per la part social UGTPRESONS i Ccoo.

L’objecte de la reunió era explicar el pla de desconfinament que es portaria a terme al nostre centre i fer un repàs de la situació al centre arran de la pandèmia del COVID-19. Però atès que la Secretaria està encara dissenyant el pla, la informació concreta i exhaustiva haurà d’esperar.

La intenció és que la setmana que ve es comencin a obrir els locutoris, això sí, amb moltes mesures de seguretat (deixant buits la meitat dels locutoris, amb torns espaiats per tal que no coincideixin els interns, i netejant cada espai constantment) i amb cita prèvia telefònica dels familiars que vindrien.

El centre donarà a les famílies les mascaretes i els guants i es prendrà la temperatura als comunicants.

Segons avanci la situació de desconfinament es passaria a una segona fase amb el vis a vis, també amb moltes cauteles i mesures de seguretat. I sempre en consonància amb les fases de l’estat d’alarma que estableixi el Govern de l’Estat.

Les videotrucades s’han demostrat una bona eina que van ajudar a rebaixar les tensions inicials, i creiem seria bona idea mantenir-la més enllà del desconfinament, de manera que aquells interns que tenen la família molt lluny, sigui arreu de l’Estat o a d’altres països puguin fer-ne ús.

Es farien a un lloc habilitat al centre i per part del departament de comunicacions.

Les activitats modulars es mantindran com fins ara per tal d’evitar contactes entre interns de diferents mòduls, ja que àrees com el poliesportiu, àrea educacional o teatre no s’obriran de moment. En quant s’obrin s’evitarà la coincidència d’interns amb la divisió en franges horàries i molta desinfecció.

Es fomentarà l’educació en higiene i hàbits saludables entre la població interna. Per això la mascareta i l’ús de guants serà obligatori als menjadors i activitats, tot seguint un protocol que establirà la Secretaria de Mesures seguint criteris sanitaris.

El Mòdul 4 ja està desinfectat i s’hi estan portant les pertinences dels interns per tal que dilluns o dimarts es comenci el trasllat d’interns. En total s’han traslladat 9 interns a Brians 2.

En relació als tests als professionals, ja es va començar dijous a trucar els companys de baixa per fer-los la prova i després es farà als que estan en actiu al nostre centre.

Amb els resultats es tindrà una foto fixa més aproximada de la incidència de la pandèmia al centre cosa que pot fer que augmentin les baixes si es detecten positius asimptomàtics. Caldrà, però, esperar tenir tots els resultats per valorar, en conjunt, la situació.

En aquest sentit s’intentarà que a la major brevetat possible les àrees mixtes prestacions tornin als seus llocs habituals sempre i quan es garanteixi el bon funcionament de les unitats d’accés i mòduls residencials.

En relació a la Instrucció 4/2020 que permet gastar dies i vacances, amb un servei garantit del 70% a interior i del 30% a tractament i oficines, caldrà veure com resta la plantilla en cada moment per poder programar-los i gaudir-los i molts poden quedar condicionats amb confirmació immediatament abans de poder gaudir-los ja que si la guàrdia o servei en qüestió té més baixes que persones que poden marxar no es podran autoritzar dies o només el nombre de persones fins arribar a cobrir aquest 70% o 30% establert a la norma per a cada col·lectiu.

Exemple: si la guàrdia és de 30 persones i es pot anar el 30% podran gaudir el dia 9 funcionaris. Però si tenim entre baixes i permisos 9 persones, no marxa ningú. Si tenim 6 baixes o permisos, marxarien 3. I en el conjunt de la guàrdia, no per subgrups.

Pel que fa la resta de fases, 100.2, permisos, sortides programades, etc.., s’estarà als protocols que marcarà la Secretaria. També se’ns assegura que s’aniran reposant les mascaretes.

UGTPRESONS tornem a exigir a la direcció que faciliti el transport entre el centre i Granollers els caps de setmana ja que hi ha personal que te dificultats per accedir-hi o marxar i és l’administració qui ha de proporcionar aquest transport.

Per últim, l’equip d’UGTPRESONS volem agrair molt especialment la plantilla de Quatre Camins tot l’esforç que està demostrant dia rere dia, sobretot en aquest període de crisis sanitària, i posar èmfasi en la gran professionalitat que estan demostrant i la gran labor social que s’està fent al nostre centre.

Salut i cuideu-vos!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CPQC

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca