Reunió amb l’Administració

UGTPRESONS hem mantingut aquest matí una nova reunió amb els responsables de l’Administració penitenciària per fer seguiment de la gestió de la crisi sanitària.

GAUDIMENT DE VACANCES, DIES D’AP I COMPENSACIÓ DE FESTIUS

UGTPRESONS hem posat de relleu els continus problemes i les poques facilitats que s’estan donant en alguns centres per a que els treballadors puguin gaudir dels seus dies de vacances, AP o compensació de festius.

I més quan les dades proporcionades per la pròpia Administració indiquen que la reincorporació al servei actiu de 340 treballadors provinents de la baixa i 115 de permisos per deure inexcusable ha contribuït a la reducció de l’índex d’absències fins el 20% actual (17 punts per sota de l’índex que teníem abans de la crisi sanitària).

UGTPRESONS considerem lamentable que 15 dies després de la publicació de la Instrucció 4/2020 que regula el gaudiment dels dies, i un cop haver aclarit suposadament les disfuncions que generava el text, encara hi hagi centres on s’està aplicant de manera restrictiva, i hem tornat a reclamar que s’autoritzin els permisos en les mateixes condicions i percentatges de lliurança que abans de la crisi, o almenys amb unes ràtios de lliurança adaptades a les circumstàncies de cada centre.

Així mateix hem exigit que es donin instruccions clares per impedir el que està passant a determinats centres, com per exemple Quatre Camins, on fins el dia abans de la jornada que s’ha demanat el treballador no sap si li serà autoritzada, o el CO Girona on s’obliga a gaudir els dies sencers i no per fraccions o les vacances per setmanes també al personal d’interior, o el PHPT que no permet gaudir de dies de compensació de festius.

El reconeixement a l’esforç i sacrifici que estem fent ha de passar per deixar de tractar-nos com a simple mercaderia, de manera que UGTPRESONS exigim que se’ns permeti fer una previsió dels dies que demanem amb l’antelació suficient.

L’Administració ens ha informat que ja tenen enllestida una nota aclaratòria que enviaran avui als centres i que recull tots els aclariments pertinents i necessaris.

RESULTATS POC CONCLUENTS DE LES PROVES PCR

UGTPRESONS hem denunciat el potencial de risc de contagi que pot provocar el fet de mantenir treballant durant un període de temps indeterminat als companys que han donat un resultat de “no concloent” a la prova PCR.

UGTPRESONS considerem que l’Administració ha d’actuar de manera preventiva davant d’aquest fet i hem exigit que fins que se’ls faci una nova prova, cosa que s’ha de fer amb caràcter d’urgència, i es tingui un resultat definitiu, aquests companys han d’estar dispensats de servei.

L’Administració ens ha manifestat que considera aquests treballadors com si encara no se’ls hagués fet la prova i, per tant, poden continuar treballant amb normalitat fins que no se’ls faci una de nova, però que hores d’ara tots han agafat la baixa.

UGTPRESONS ho considerem una irresponsabilitat ja que això pot posar en perill a la resta de treballadors amb els que poden interactuar durant aquest període.

UGTPRESONS hem demanat també que es repeteixi la prova a tots els companys que tot i haver donat negatiu, hagin estat en contacte amb positius confirmats entre el dia de la realització de la prova i el de la confirmació del resultat positiu, ja que podrien haver-se contagiat i representar un risc real per a la resta de treballadors.

UGTPRESONS hem reclamat també que hi hagi una continuïtat en les proves i se’ns facin periòdicament i que també se’ns facin proves serològiques.

L’Administració ha continuat amb els seus “mantras” de sempre. Que si no són competents en la gestió de les proves i que només ho és el Departament de Salut. Que si la gestió és molt complexa. Que si hem estat el primer col·lectiu a qui s’ha fet les proves de manera generalitzada…. etc. O sigui, pilotes fora.

També ens ha comunicat que faran una nova llista de “repesca” en la que s’inclouran 393 companys que s’han incorporat del permís per deure inexcusable o ho faran en breu, així com d’altres treballadors que no van ser inclosos a la relació de 5.523 treballadors que van elaborar el passat 6 de maig.

I mentre ara ja comencen a fer les proves massives PCR als interns.

UGTPRESONS hem tornat a insistir en la possibilitat real que s’hagin de confinar mòduls sencers per l’increment de positius entre la població reclusa, i hem tornat a demanar que els funcionaris que siguin assignats als mòduls que es confinin, siguin voluntaris i que rebin una contraprestació per desenvolupar un servei de risc real per a ells i també per a les seves famílies, i que se’ls doti d’Equips de Protecció Individual complerts i en quantitats suficients.

L’Administració diu que esperen un increment de positius entre els interns no superior al 5%, i que, arribat el cas, copiarien el sistema que es va fer a Quatre Camins amb el MR4 i farien “mòduls de positius” on quedarien confinats els interns positius i els de contacte estret.

MODIFICACIÓ D’HORARIS AL PLA DE TRANSICIÓ DEL CONFINAMENT

UGTPRESONS hem volgut deixar clar que els actuals horaris que estan fent els treballadors de règim interior, rehabilitació i oficines, han vingut per quedar-se.

I més quan a la reunió de la Mesa General dels Empleats Públics que es va celebrar ahir, i a la que UGTPRESONS vam assistir com a únic sindicat de l’àmbit penitenciari, la Secretària General de Funció Pública va presentar un Pla de Desconfinament per a tots els Departaments de la Generalitat que aposta de manera decidida pel Teletreball. També va manifestar que la Fase Final del desconfinament o Fase de Normalitat no té data de finalització i podria allargar-se fins a 2 anys.

UGTPRESONS hem defensat que les normes comuns que es pactin per a tots els Departaments de la Generalitat també s’han de poder aplicar a l’àmbit penitenciari, i ens mantindrem ferms a exigir el manteniment dels actuals horaris, sigui pel personal de règim interior, oficines o rehabilitació.

APLICACIÓ DEL RÈGIM DISCIPLINARI AL CP PUIG DE LES BASSES

UGTPRESONS hem demanat la intervenció del Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, per intentar reconduir una situació regimental deficient que es porta arrossegant des de fa temps al CP Puig de les Basses i que està suposant una pèrdua d’autoritat del personal d’interior del centre.

La laxitud en l’aplicació del règim disciplinari pot acabar derivant en conflictes majors als que ara no es vol posar remei aplicant el reglament, ja que els interns veuen com actituds violentes i amenaçadores no venen acompanyades de cap repercussió disciplinària, cosa que pot fer “confondre” els interns i veure’s lliures per incrementar la violència de les seves accions.

El propi Secretari de Mesures ens ha manifestat que analitzaran la situació i que parlaran amb l’equip directiu del centre.

PERMÍS PER DEURE INEXCUSABLE PER FAMÍLIES MONOPARENTALS

UGTPRESONS hem demanat la suspensió immediata de qualsevol procediment tendent a desautoritzar els permisos prèviament autoritzats per aquest supòsit.

I més quan a la reunió d’ahir de la Mesa General de l’Empleat Públic, la Secretària General de Funció Pública ens va presentar un acord que preveu un permís per conciliació familiar que protegiria aquesta situació.

Incomprensiblement l’Administració ens ha comunicat que fins que no entri en vigor aquesta instrucció de Funció Pública continuaran denegant els permisos i que si posteriorment els han de tornar a autoritzar doncs que ho faran. Lamentable.

RETORN DELS TRASLLADATS FORÇOSOS ALS CENTRES OBERTS

L’Administració ens confirma que a principis de juny començaran a retornar als seus respectius centres oberts tots els companys i companyes que van ser traslladats de manera forçosa a centres de règim ordinari.

RENOVACIÓ DELS INTERINS A 31 DE MAIG

UGTPRESONS hem demanat la renovació de tots els interins que finalitzen contracte el proper 31 de maig, ja que l’inici del període d’estiu i la possibilitat de poder gaudir de dies farà necessària la seva continuïtat.

L’Administració ha comunicat que encara no tenen res decidit, que ho han d’analitzar i que, com sempre, fins el darrer moment no podrà confirmar res.

De nou, una manca de respecte als companys i companyes que finalitzen contracte i han de poder gestionar el “dia després” en cas que no siguin renovats.

HORES EXTRES AL PHPT

UGTPRESONS hem denunciat la pràctica que s’està portant a terme al PHPT quan s’intenten canviar torns de treball enlloc de retribuir-los com hores extres els serveis que sigui necessari cobrir.

Entenem que la possibilitat de retribuir les hores extres fetes significava la supressió de qualsevol altra modalitat de compensació per cobrir un determinat servei, i hem demanat que s’aclareixi convenientment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca