Nou èxit jurídic d’UGTPRESONS

Aconseguim que un jutge transformi un delicte lleu en un d’atemptat a l’autoritat

A mitjans de 2019 es va produir un dels pitjors episodis que es recorden des de fa anys a un centre penitenciari quan un company del centre de Puig de les Basses va ser abordat per l’esquena i retingut més d’un minut mentre era amenaçat de mort amb un bolígraf manipulat que van col·locar-li directament al coll, alhora que l’amenaçaven amb acabar amb la seva vida.

Tot i tractar-se d’uns fets gravíssims i que la vida d’un company va estar en seriós perill, el Jutjat d’Instrucció nº 4 de Figueres va tramitar la denúncia com possible delicte lleu.

UGTPRESONS consideraven que els fets eren constitutius d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i, per això, els nostres serveis jurídics vam plantejar recurs demanant al jutge que la tramitació fos per aquest tipus penal, cosa que finalment ha estimat.

Ara l’autor d’aquests fets s’haurà d’enfrontar a una pena potencial de fins a 4 anys de presó, condemna que els nostres serveis jurídics defensarem sigui la que dictamini el jutge.

I mentre la Generalitat, en una nova mostra de menyspreu cap els professionals penitenciaris, ni s’ha presentat al procediment. Ni tan sols per demanar que deixin sense “postres” (càstig que segur és desproporcionat per a ells) a l’autor d’uns fets que podien haver suposat una autèntica tragèdia.

UGTPRESONS considerem imprescindible que aquells interns que atempten contra les treballadores i treballadores penitenciaris obtinguin una resposta contundent en forma de denuncia penal i posterior condemna, i més quan l’Administració Penitenciària es limita només a traslladar els partes de fets als jutjats de guàrdia sense fer cap seguiment de si prosperen o no els comunicats enviats.

I si la Generalitat continua sense exercir la seva responsabilitat de protegir els seus treballadors allà o calgui, i també als tribunals, UGTPRESONS no defugirem d’aquesta obligació i acompanyarem els nostres afiliats i afiliades demanant pels interns que protagonitzin fets violents contra ells la màxima pena possible.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca