Recuperem la totalitat de la Paga Extra de 2013

UGTPRESONS rebutgem la gratificació econòmica prevista per als professionals penitenciaris per la COVID-19

A la reunió de la MEPAG d’aquesta tarda, on es negocien les condicions laborals dels més de 200.000 treballadors de la Generalitat i a la que UGTPRESONS hem assistit com a únic sindicat representant dels professionals penitenciaris, el Govern ha anunciat que a la nòmina del mes de juliol abonarà el 60% de la paga extra de 2013 pendent encara de pagar.

Amb aquest pagament el Govern complirà amb una nova part de l’Acord que la UGT vam signar l’11 de desembre de 2018 amb motiu de la Vaga General de Serveis Públics convocada conjuntament per UGT i Ccoo, i que està significant la recuperació de totes les pagues extres que ens van robar.

Es demostra clarament que aquell Acord, que tant va ser criticat de manera interessada per “alguns”, està sent l’eina per recuperar paulatinament els milers d’euros que el Govern ens va robar els anys 2012, 2013 i 2014.

Recordem que l’Acord preveu la devolució en els propers 2 anys de la darrera paga extra que ens van robar, la de 2014, amb el pagament del 55% al llarg de 2021 i del 45% restant el 2022. No obstant la UGT hem reclamat a la reunió d’avui que, tal i com preveu l’Acord, aquesta darrera paga es retorni íntegrament l’any vinent.

GRATIFICACIÒ ECONÒMICA PREVISTA PER LA COVID-19

Avui el Govern també ha informat dels col·lectius que finalment seran reconeguts econòmicament per haver treballat en primera línia contra la COVID 19, i ha anunciat que tant els professionals penitenciaris com els companys Mossos d’Esquadra i Agents Rurals hem estat inclosos dins d’aquest reconeixement, juntament amb els companys Bombers i personal d’Emergències que ja hi eren.

Però s’han desmarcat presentant una modalitat de gratificació simbòlica i residual que UGTPRESONS considerem inacceptable i que rebutgem totalment, ja que només beneficiarà l’1% de la plantilla, atès que la gratificació prevista serà només per al personal que hagi fet hores extres entre l’1 de març i el 31 de maig, amb un “premi” en forma d’increment del 50% en el preu de l’hora extra fixat.

O sigui, que el premi a l’esforç i sacrifici dels professionals penitenciaris, que han posat en perill la seva salut i la de les seves famílies seria de 7€ més per cada hora extra que s’hagi pogut fer.

I mentre l’altre 99% de la plantilla, que han estat treballant en primera línia i molts en mòduls confinats ple d’interns contagiats o al propi PHPT, no tindran cap reconeixement en forma de gratificació econòmica excepte si han pogut fer alguna hora extra.

Tot plegat una autèntica presa de pèl d’un Govern que se’n riu de bona part dels seus treballadors públics, siguem penitenciaris, mossos, bombers o agents rurals, i que continua oblidant-se d’altres col·lectius.

UGTPRESONS ja hem traslladat als responsables penitenciaris que n’estem farts dels constants insults d’un Govern que busca contínuament la divisió entre els seus treballadors i que només acceptarem una gratificació econòmica si aquesta beneficia al 100% dels treballadors penitenciaris.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca