Reunió amb l’Administració

UGTPRESONS hem mantingut aquest matí una nova reunió amb els responsables de l’Administració penitenciària per fer seguiment de la gestió de la crisi sanitària.

Previ a l’inici de la reunió ens informen que a conseqüència del nou Decret emès pel President de la Generalitat el divendres, d’inici de l’etapa de la represa, i la resolució de Salut amb les noves mesures, estan elaborant la nova instrucció 6/2020 que passarà per la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya la següent setmana, amb les actualitzacions necessàries com la reducció de la distància de seguretat a 1,5 metres o les condicions de neteja.

GAUDIMENT DE VACANCES, DIES D’AP I COMPENSACIÓ DE FESTIUS

UGTPRESONS vam adreçar el dia 23 un escrit adreçat al Secretari de Mesures Penals demanant la derogació de les parts més restrictives de la instrucció 4/2020 relacionades amb el gaudiment de permisos i així recuperar-ne el gaudiment sense cap excepció, tal com recull la normativa actual.

És inadmissible que es continuïn restringint els permisos a determinats centres, denegant lliurances el dia abans del seu gaudiment, quan el percentatge d’absències està molt normalitzat i, afortunadament, reduint-se cada dia més.

En aquest sentit, avui mateix ens han informat que ben aviat, possiblement la setmana vinent, emetran una nova instrucció en aquest sentit, per poder gaudir de les vacances, dies d’AP i compensació de festius de manera normalitzada.

PROVES PCR

Ens informen que segons els resultats facilitats per Salut a data de divendres, s’havien de fer la prova a 5982 professionals dels quals s’han presentat 4182 (69,91%) i resten pendents 723 (12,09 %). De les proves realitzades han donat resultat negatiu 4082 (97,61 %), positiu 100 (2,32 %), i no concloents 126 (2,09 %).

UGTPRESONS demanem quin serà el posicionament del departament quant a la realització de noves proves als professionals penitenciaris un cop finalitzat el projecte Orfeo de detecció massiva de la Covid-19. Ens comuniquen que des del Departament demanaran a Salut que es puguin realitzar les proves PCR necessàries per evitar que s’hagin de fer els confinaments preventius innecessaris.

En la mateixa línia, pel que fa a la població reclusa s’ha demanat que es puguin fer les proves PCR als ingressos per evitar la quarantena de 7 dies i que només hagin de romandre al departament d’Ingressos 48/72 hores.

DOTACIÓ DE MATERIAL

UGTPRESONS volem saber quin és actualment l’estat de les dotacions de material de prevenció als centres penitenciaris.

Ens informen que tenen Epis suficients fins a desembre de 2020, però que ja volen començar a planificar les necessitats per demanar una nova comanda de material per a l’1 de gener de 2021. El material, gel hidroalcohòlic, mascaretes, etc., es distribuirà a tots i cadascun dels centres perquè tinguin material suficient i amb escreix fins al mes de setembre.

Quant a les mampares de separació, sembla que l’empresa subministradora va patir un retard en el repartiment d’aquestes. Això i tot, des del dia 18 fins a previsiblement avui mateix, que arribaran als centres de Brians 1 i Centre Obert de Girona, s’hauran repartit totes i finalitzarà la seva instal·lació la setmana vinent.

COMISSIONS DE SERVEI

Recordem que 224 els funcionaris continuaven en el procés, ja que dels 242 que inicialment es van participar en el concursillo de comissions de serveis, 15 van ser exclosos i 3 van acabar renunciant. De les 12 places de GSI, 10 es van cobrir per assignació directa i 2 no les va sol·licitar ningú.

Ens informen que s’han generat 29 nous llocs que es cobriran per estricte ordre d’antiguitat, dels quals en queden 12 als que s’està acabant de fer l’oferta corresponent entre ahir i avui mateix. També hi ha 1 plaça de GSI al Pavelló Hospitalari de Terrassa que s’ha ofert al personal de la llista del tancament de la model, i s’està esperant a la corresponent acceptació.

Les places de Gamv, Gamp i oficines generades s’han ofert al personal de cadascun dels centres on s’hagin produït.

CONCURS PUIG DE LES BASSES

UGTPRESONS exigim tal com ja vam fer arribar al Departament de Justícia, que a la nova proposta de resolució del concurs es nomeni a 46 candidats que estiguin actualment en actiu a centres penitenciaris catalans, esmenant l’acord de la junta de mèrits i capacitats de proposta definitiva de resolució del concurs, on apareixien candidats que es van presentar el 2010 i ara estan jubilats o, malauradament, finats.

L’administració diu que no tenen constància de cap candidat que hagi mort i que només esmenaran la proposta amb relació a una de les places que efectivament està afectada per una jubilació.

UGTPRESONS mantenim que s’han de produir efectivament 46 nomenaments, per donar compliment a les sentències del Tribunal de Justícia de Catalunya núm. 812/2017 i 24/2018. En cas que no sigui així, UGTPRESONS posarem els nostres Serveis Jurídics a disposició dels nostres afiliats i afiliades que resultin perjudicats.

REINCORPORACIÓ DELS PERMISOS PER DEURE INEXCUSABLE

A data de dimarts els permisos per deure inexcusable s’havia reduït a 187. Ens informen que l’avaluació de les reincorporacions les fa una doctora de manera individual segons la patologia de la persona, i que, segons els plans de protecció establerts, dóna les indicacions necessàries per reincorporar el treballador en les condicions i, si escau, amb el material de protecció que sigui adient en cada cas.

De tots els casos, només n’hi ha 1 que s’hagi derivat a l’Institut Català d’Avaluacions mèdiques. Donat l’elevat nombre de permisos per deure inexcusable que hi havia, sobta que hi hagi un sol cas que s’hagi derivat a l’Icam. Des d’UGTPRESONS estarem molt pendents que les reincorporacions es facin en les condicions necessàries.

HORARIS CENTRE OBERT BARCELONA

UGTPRESONS recordem a l’Administració que es va comprometre a què el retorn als horaris anteriors en el cas de Règim interior, no succeiria abans del mes de setembre. Aquest fet ha d’incloure, com no pot ser d’un altra manera, al personal dels Centres Oberts.

UGTPRESONS exigim doncs, que el personal del Centre Obert de Barcelona, pugui mantenir l’horari actual fins al setembre. No podem permetre que ara vulguin que tot el personal del centre, que ja te les seves vacances i els seus dies programats, a hores d’ara haguessin de canviar la seva planificació. No pot ser de cap de les maneres que els treballadors hagin de pagar una mala gestió de la qual no en són responsables.

L’Administració ens confirma que s’està treballant juntament amb la direcció del centre per tal que es solucioni el problema i que es puguin gaudir dels dies i de les vacances tal com les tenen organitzades el dia d’avui.

DIVERSOS TEMES

  • Oposicions Tècnics Especialistes i Diplomats Serveis Penitenciaris

Segons ens informen, funció Pública vol aprovar l’Oferta Pública abans de l’estiu, i tal com ens van dir es donarà prioritat a la publicació d’aquestes convocatòries.

  • Reforços i substitucions

Poca informació, només ens comuniquen que estan revisant i parlant amb els centres per saber quines són les necessitats de cadascun d’ells. Són conscients que tot i que s’està normalitzant el tema de les absències, entrem en període de vacances.

  • Planificació processos i concursos

Ens convocaran previsiblement la 3a setmana de juliol per presentar-nos una nova planificació del calendari de processos i concursos pendents. En aquest sentit ens informen que es reforçarà el servei de selecció per gestionar-ho tot plegat.

  • PRP

Volen revisar la proposta del nou complement i fer al juliol les seves actualitzacions adequades als nous percentatges d’absentisme i que al setembre es reprendran les negociacions.

  • Regularització dels nomenaments provisionals de comandaments

Dels 32 comandaments coberts durant la crisi sanitària de manera provisional n’hi ha 17 que ja han estat publicades al portal Atri i que de les 15 restants se n’està preparant la publicació corresponent, previsiblement durant el mes de juliol.

  • Concurs Educadors Socials

Ens han convocat pel pròxim dia 3 de Juliol per donar-nos tota la informació sobre el concurs de mèrits i capacitats per proveir llocs de treball del cos de diplomatura de la Generalitat de Catalunya, educació social, àmbit execució penal.

  • Gratificació econòmica extraordinària per al personal penitenciari

UGTPRESONS volem saber com està aquest tema doncs sembla que es vol fer extensiva la gratificació extraordinària a altres col.lectiu a més del sanitari. En aquest punt mantenen idèntic discurs i diuen que si és així reclamaran idèntic tracte pels professionals penitenciaris.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca