Incident comunicacions

La secció sindical d’UGTPRESONS al CP.Lledoners vol informar que aquest cap de setmana s’han produït al nostre Centre uns greus incidents que es podien haver evitat si des de la Secretaria de mesures penals no s’haguessin pres algunes mesures precipitades que van ser el detonant.

Aquestes mesures provisionals volien fer front a la situació pandèmica actual, per la qual cosa, el comitè de crisi de la SMPRAV, va acordar a data 17.06.20 aplicar provisionalment, als centres penitenciaris de Catalunya, una sèrie de mesures que estan subjectes a revisió segons el que determinin les autoritats sanitàries corresponents.

Els incidents es van succeir quan aquestes mesures van ser informades als centres la tarda nit del dia 17, i concretant, al nostre centre, la direcció sense previ avis als interns, va decidir ajornar les comunicacions familiars, íntimes i de convivència.

Aquesta decisió va afectar a les comunicacions vis a vis que realitzaven els interns del mòdul 5, a les 9:15 del matí. A aquests interns, ja amb les seves famílies a la sala d’espera del centre, se’ls hi comunica que no podran realitzar el vis a vis, oferint-los simplement una videotrucada. Es en aquest moments quan es va produir un gran aldarull al pati del mòdul, amb els interns descontrolats, cremant i fent malbé tot el que van poder, i amenaçant greument als funcionaris del Departament.

UGTPRESONS volem felicitar a totes les companyes i els companys que una vegada més van posar en risc la seva integritat. Gràcies a la bona intervenció i professionalitat del cap de serveis i de les funcionàries i funcionaris, tot i la greu situació que s’estava produint, van poder controlar els incidents. Quant es va restablir l’ordre al mòdul, els interns instigadors van ser traslladats al departament especial.

Els fets del mòdul 5 va tenir reflexa en altres departaments del Centre, el que va provocar que tot el matí fos un anar i tornar de la directora per els mòduls del centre, acompanyada del cap de serveis, aquest “apagant focs” com podia. Per part de la Direcció, aquesta va demostrar poca professionalitat al no ser capaç de prendre cap decisió per tal d’arreglar la greu situació que s’estava generant al Centre pràcticament a la seva totalitat.

Finalment veient que el tema podria esclatar en qualsevol dels mòduls que comunicaven el dissabte, es va decidir que comuniquessin tots els mòduls afectats tot el cap de setmana.

UGTPRESONS volem denunciar que no es poden prendre aquestes decisions d’un dia per altre, sense una prèvia comunicació als interns i les seves famílies, i amb una acurada informació a la plantilla, per evitar aquestes situacions que poden ficar en greu perill la integritat física dels funcionaris.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca