Recuperem el gaudiment dels permisos

El passat 23 de juny UGTPRESONS ens vam adreçar al Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, per demanar la derogació de les parts més repressives de la Instrucció 4/2020 i, en concret, les relacionades amb la restricció de gaudiment dels dies de vacances, assumptes propis i compensació de festius i la suspensió de pràcticament tots els permisos que recull la normativa actual.

Al nostre escrit, UGTPRESONS manifestàvem que patir durant 4 mesos aquestes restriccions havia estat una mesura clarament desproporcionada i immerescuda a l’esforç que ha fet la plantilla al llarg d’aquesta crisi, i per això, un cop arribada la normalitat, li exigíem que també es tornés a la normalitat al nostre àmbit.

UGTPRESONS considerem un sense sentit que es continuïn denegant sistemàticament dies d’assumptes propis mentre sí s’autoritzen vacances, o que es deneguin permisos per matrimoni, trasllat de domicili o exàmens finals, quan les ràtios d’absència són les més baixes de la història, amb un 14,51% a l’àmbit d’interior, un 13,43% a oficines i un 10,91% a tractament.

Doncs bé, avui el Secretari de Mesures Penals ha rectificat i ha signat una nova instruccióla 5/2020, que deroga les anteriors i que:

  • Aixeca la suspensió general del gaudiment de permisos i llicències.
  • Normalitza el gaudiment de vacances i permisos per assumptes personals i compensació de festius, que es realitzaran conforme els acords vigents de condicions de treball del personal penitenciari.
  • Manté fins el 14 de setembre l’horari de 2 i mig per al personal d’àrea mixta i els horaris de GSI votats a cada centre (aquesta part final del punt, tot i no posar-ho expressament a la instrucció, sí se’ns ha confirmat).

Aquesta nova instrucció, tot i mantenir encara aspectes que ens desagraden, ELIMINA les mesures totalment desproporcionades de:

  • Garantir el servei de l’àmbit de règim interior amb un 70 % del personal.
  • L’obligació de gaudir de les vacances per setmanes senceres sense que hi hagi la possibilitat de gaudir-les en dies aïllats.
  • La prohibició de gaudir part de la jornada per hores d’assumptes propis i haver de demanar obligatòriament la jornada sencera.

Malauradament el confinament de la comarca del Segrià afectarà directament als treballadors del centre de Ponent i del centre Obert de Ponent, i mentre duri aquesta situació, se’ls tornarà a aplicar part de les mesures que figuraven a la instrucció 4/2020, i tornaran a tenir restringits temporalment els permisos.

El personal d’oficines i rehabilitació tornarà a fer els horaris “compactats” amb part de la jornada de teletreball que feien a l’anterior període de confinament.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca