Reunió amb l’Administració

UGTPRESONS hem mantingut aquest matí una nova reunió amb els responsables de l’Administració penitenciària per fer seguiment de la gestió de la crisi sanitària.

PLA D’ACCIÓ CENTRE PENITENCIARI I OBERT DE PONENT

UGTPRESONS hem demanat informació de les mesures que s’han implementat tant al centre de Ponent com a l’Obert. A més hem deixat constància de la incongruència del Pla aprovat per la Secretaria de Mesures Penals ja que recupera pels interns totes les mesures previstes a la Fase 0 i 1, però, en canvi, no fa el mateix amb els treballadors.

I en concret UGTPRESONS hem reclamat que el personal de rehabilitació i oficines torni a fer l’horari establert per a aquesta Fase de confinament, ja que la situació actual a la comarca del Segrià recomana de nou que no coincideixi el 100% del personal se manera simultània als centres de treball.

I la primera prova de les incongruències del “Comitè de Crisi” és que el mateix dissabte, dia del confinament, va establir el retorn d’aquests professionals als horaris anteriors per, només dos dies desprès, decidir el contrari.

L’Administració, com sempre, ha argumentat la seva decisió dient que les mesures són un compendi de totes les que s’han anat aplicant, però no han utilitzat cap criteri tècnic excepte el de que “creiem que amb les mesures de seguretat actual és més que suficient”, a més de fer servir l’amenaça, dient que “si volen fer els horaris anteriors doncs que restringiran tots els permisos”.

Una vegada més es demostra l’al·lèrgia que li provoca a l’administració penitenciària el personal de rehabilitació i d’oficines.

UGTPRESONS considerem que el baix índex d’absències actual permet perfectament realitzar a aquests dos col·lectius els horaris compactats anteriors sense restringir cap permís, i hem insistit en que es permetin.

UGTPRESONS hem manifestat també que en cas que es produeixi un contagi entre professionals d’aquests col·lectius reclamarem les responsabilitats pertinents a l’àmbit jurisdiccional corresponent.

UGTPRESONS hem demanat que es permeti renunciar a les vacances que ja estaven autoritzades, ja que per a molts treballadors el confinament de la comarca i la impossibilitat de sortir desvirtua el seu gaudiment.

L’Administració, però, s’ha negat en rodó a admetre les renuncies. Hem advertit que aquesta manca de sensibilitat farà que molts companys cerquin “d’altres” fórmules per així poder gaudir de les seves vacances un cop passi el nou confinament.

UGTPRESONS hem exigit també la realització urgent i preventiva de tests PCR a tots els professionals dels dos centres. L’Administració, però, ha manifestat de forma irresponsable al nostre entendre, que ara per ara no són necessàries.

Pel que fa als permisos per Deure Inexcusable per patologies del treballadorUGTPRESONS hem reclamat que s’autoritzin de nou. Malauradament tornen a “passar” dels seus treballadors i diuen que les avaluacions del Servei de Prevenció, malgrat haver de ser per la Fase de Normalitat, també són vàlides ara. Al·lucinant.

GRATIFICACIÓ ECONÒMICA EXTRAÒRDINARIA PER LA COVID 19

UGTPRESONS hem demanat informació sobre la “famosa” gratificació econòmica que se’ns havia de donar i si hi havia novetats. I més quan la portaveu del Govern va comparèixer la setmana passada als mitjans de comunicació manifestant, de nou, que els companys Mossos d’Esquadra també la rebran.

Els responsables del Departament de Justícia han tornat ha informar que de moment no hi ha res nou i que la decisió del Govern estava aturada. I han tornat a dir que continuaran exigint idèntic tracte pels professionals penitenciaris en cas que s’obri la possibilitat de gratificar a d’altres col·lectius a més del personal sanitari.

UGTPRESONS no acceptarem que se’ns discrimini i que rebem tracte diferent respecte altres col·lectius ja que la tasca que hem fet i continuem fent és essencial i bàsica i ha de ser reconeguda convenientment.

DESAUTORITZACIÓ DE PERMISOS JA GAUDITS DURANT LA CRISI

UGTPRESONS hem reclamat que s’autoritzin tots els permisos gaudits durant el període de crisi sanitària i que es deixi de reclamar les hores corresponents als treballadors que els van gaudir.

UGTPRESONS no entenem que es reclami ara la devolució de les hores, amb amenaça inclús de pèrdua de retribucions, quan el gaudiment d’aquests permisos per part d’una part ínfima dels treballadors no va afectar absolutament en res a la cobertura del servei, i aquests van ser convenientment justificats.

I més quan hem estat l’únic col·lectiu essencial al que se li va aplicar unes restriccions tan dures en matèria de gaudiment de permisos.

L’Administració, s’ha negat en rodó, i de nou paga la implicació i sacrifici d’aquests companys amb més repressió, i s’ha refermat a denegar els permisos i exigir la devolució de les hores.

REGULARITZACIÓ DELS CAPS D’UNITAT PROVISIONALS

UGTPRESONS demanem informació de l’estat de les publicacions a ATRI dels 32 llocs de Cap d’Unitat que es van cobrir de forma provisional i “digitalment” durant el període de crisi sanitària.

L’Administració ens informa que tots s’han publicat excepte els que tenien com ha data de finalització el 15 de juliol, ja que es deixaran sense efecte.

La incorporació dels “nous” Cap d’Unitat seleccionats es produiria a partir de l’1 de novembre, ja que els actuals nomenaments finalitzen el 31 d’octubre.

RENOVACIÓ DELS SUBSTITUTS I REFORÇOS

UGTPRESONS demanem informació sobre les renovacions dels companys que actualment estan nomenats en reforç o substitució.

L’Administració ens informa que estan tots renovats i que una part important ho estan fins final de setembre. Els altres s’aniran renovant segons les necessitats.

UGTPRESONS hem, demanat informació concreta del nombre de companys que finalitzen el 30 de setembre i dels que finalitzen abans.

NOU PROCÉS DE BORSA PER COBRIR SUBSTITUCIONS

UGTPRESONS hem presentat queixa formal per la gestió del procés de Borsa per substitucions de Tècnics Especialistes.

En primer lloc perquè l’òrgan de selecció va decidir unilateralment incomplir les bases del procés quan va decidir “tallar” d’arrel la possibilitat de participar a centenars de persones només 3 hores desprès de la publicació de l’anunci.

I en segon lloc perquè no ha fet públic el llistat ordenat per ordre d’arribada de les persones que van participar al procés, sinó que només ha publicat el llistat de 200 persones, alguns dels quals han estat declarats admeses i d’altres excloses.

UGTPRESONS hem recordat a l’administració que està obligada a actuar amb absoluta transparència, i no perquè ho diguem nosaltres, que també, sinó perquè ho diu la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació i bon govern, i, per això, hem exigit la publicació del llistat amb ordre d’arribada.

UGTPRESONS hem demanat informació de l’estimació dels nomenaments que hi haurà, de quants futurs companys s’incorporaran i, de quan ho faran.

L’Administració, però, ha demostrat per enèsima vegada el nul interès que té en aquests processos i ha manifestat que “els participants ja saben que a partir de les 12 hores, 18 minuts i 11 segons, ja no entraven” i res més. Realment ridícul. Només ha donat com a data concreta que van participar 1.089 persones.

Sobre les previsions de contractació, res, excepte dir que les necessitats actuals ja no tenen res a veure a les que havia en plena crisi sanitàriaA buen entendedor…..

REPRESA DELS GRUPS DE TREBALL CONSTITUITS

S’acorda que el proper 22 de juliol tornem a fer reunions del Grup de Treball i comencem a negociar diverses qüestions que van quedar “aparcades” per l’inici de la crisis sanitària. En concret reprendrem les converses i començarem a negociar:

  • Les noves condicions del PRP per al 2021
  • La modificació del Decret de la 2ª Activitat
  • La Jubilació Anticipada del personal penitenciari
  • Calendari actualitzat dels processos selectius
  • La Borsa de Tractament

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca