En un sol matí, 15 AP

Una vegada més la SSPRJJ deixa en evidència la seva ineptitud per dirigir les presons catalanes. Ahir al mr3 del nostre centre, va succeir
un greu incident entre xinesos i la resta d’interns del mòdul, amb el resultat de 12 “codis 1”, en que per sort i gràcies una vegada més a la gran professionalitat dels funcionaris/es, cusis i comandaments que van ser-hi presents, es va poder resoldre la situació sense que cap company/nya prengués mal.

I on està el problema us preguntareu…? Doncs que per poder-ho gestionar sense incidents i sense posar en perill tant la vida dels funcionaris/es, com la dels interns; es va haver de reforçar el MR3 amb funcionaris/es d’altres mòduls, quedant aquets sota mínims de personal durant més d’1h… estem parlant de patis amb quasi 180 interns conflictius, amb tant sols 2 funcionaris/es mentre es solucionava dit incident.

Ja es sabut per tots, tot i la manca endèmica de personal que patim a tots els centres penitenciaris catalans, que la nostra Secretaria te el costum
de deixar-nos venuts/des durant les èpoques de vacances d’estiu, Nadal i Setmana Santa, amb dotacions justíssimes als mòduls i departaments, i que en incidents tan greus com el d’ahir, això comporta que altres llocs queden per sota del mínim, amb els riscos que això implica.

La sort va ser que tot va ocórrer en una franja horària on els funcionaris i funcionaries normalment estan fent tasques de vigilància al pati o sala de dia i no va ocórrer durant els menjadors o mentre es solucionava un aldarull en un altre lloc del centre, per posar exemples…

Una mica després de solucionar el problema del MR3, van haver-hi 3 “codis 1” en el mòdul MR1….us imagineu que tot hagués passat al mateix moment….? Amb la dotació que hi havia ahir, hagués sigut un desastre i de ben segur que algú podria haver acabat malferit.

Ahir es va demostrar, una vegada més, que la ratio que tenen marcada per el nostre centre es del tot irreal i injusta. Per altra banda, ens consta que des de la nostra Direcció, es reclama dia rere dia personal per cobrir els serveis. I mentres tant la nostra Secretaria teletreballa i es limita a dir que tenim una plantilla sobredimensionada.

Des de la Secció d’UGTPRESONS de B1exigim que d’una vegada la ratio sigui real i no només un projecte en un full, exigim treballar amb seguretat!!! Senyors i senyores de la Secretaria, els hi recordem que el paper tot ho aguanta, però que la realitat es molt diferent; incident rere incident queda demostrat que no mentim i que els seus números son demagògia pura i dura. Celebrem que tots els companys i companyes estan bé.

Salut i cuideu-vos!!

Secció Sindical UGTPRESONS CP BRIANS 1

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca