Més a prop del reconeixement com agents de l’autoritat

Ahir 7 de setembre el Secretario de Estado de Relaciones con las Cortes y Asuntos Institucionales es va adreçar per escrit a la Presidenta del Congreso de los Diputados, per comunicar la conformitat del Gobierno Estatal a la tramitació de la Proposició de Llei per modificar l’article 80 de la Llei Orgánica General Penitenciària 1/1979, i reconèixer, a efectes legals, el caràcter d’Agents de l’Autoritat als professionals penitenciaris.

Han hagut der passar més de 2 anys des que es va presentar al Congreso de los Diputados la proposició de modificació del citat article 80 (en concret aquesta petició inicial va ser presentada l’11 d’abril de 2018), període de temps inexplicablement llarg i que ens ha mantingut desprotegits davant les agressions que molts companys i companyes han patit.

UGTPRESONS portem anys lluitant per a què aquesta històrica reivindicació es vegi reflectida en una norma amb rang legal, Codi Penal o Llei Orgànica General Penitenciària, de manera que aquesta condició d’agents de l’autoritat, i les penes de presó que vindran associades en cas de ser agredits, serveixin com a factor dissuasiu i “didàctic” per enviar un missatge clar de que, a partir que s’aprovi la modificació, agredir-nos no sortirà gratis.

Esperem que els tràmits que resten fins a la modificació efectiva de la Llei es facin amb la màxima celeritat possible ja que un cop se’ns reconegui com a Agents de l’autoritat, als interns que agredeixin un professional penitenciari se’ls aplicaria directament el que es disposa als articles 550 i 551 del Codi Penal, cosa que els comportaria una possible pena de presó de fins a 4 anys.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca