Situacions laborals derivades dels aïllaments de fills menors a càrrec

Avui la Secretaria d’Administració i Funció Pública ha emès una nota informativa per aclarir les situacions del personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i per tant també del personal penitenciari, amb menors a càrrec afectats per aïllament o quarantena domiciliària com a conseqüència de la COVID-19.

En concret la nota distingeix entre dos supòsits:

  • Les treballadores i treballadors públics que tenen al seu càrrec menors que han estat confirmats amb COVID-19.
  • Les treballadores i treballadors públics que tenen al seu càrrec menors de 12 anys que han de fer aïllament tot i no estar contagiats amb COVID-19.

Pel que fa al primer supòsit, tot el període d’aïllament es considerarà com a situació assimilada a accident de treball, i la data d’inici de la incapacitat temporal serà la data en la qual s’acordi l’aïllament sense perjudici que el comunicat de baixa s’expedeixi amb posterioritat a aquesta data.

Hem de puntualitzar el fet que el text consideri aqueta situació com “assimilada a accident de treball” però només a efectes de prestació econòmica per part de la Seguretat Social, fa pensar que l’administració penitenciària voldrà aplicar descomptes de PRP malgrat tractar-se d’uns dels supòsits que no haurien de comportar cap reducció.

UGTPRESONS demanarà, però, que no s’apliqui aquesta penalització, i que als professionals penitenciaris afectats per aquesta situació no se’ls hi apliqui cap reducció d’aquest complement.

En relació al segon supòsit, i en tractar-se el nostre d’un servei essencial i actualment no poder prestar serveis en règim de teletreball, l’administració penitenciària ens haurà de facilitar mesures de flexibilitat horària, règim de torns, fixació d’horaris especials, adaptació funcional o atribució temporal de funcions previstes a les Instruccions 5 i 6/2020.

No obstant, si ni així es pot garantir l’adequada atenció de l’infant a càrrec, s’autoritzarà a les famílies monoparentals o en què l’altre progenitor presti serveis presencials a jornada complerta en el sector públic o privat el permís per conciliació previst al punt 8.2 de la Instrucció 5/2020, prèvia declaració responsable indicant que no hi ha cap persona que pugui fer-se càrrec dels fills o filles i adjuntant el volant de convivència i el certificat de l’empresa o organisme en el que presten servei les persones adultes que conviuen en el domicili amb indicació dels horaris en què presten serveis.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca