Demanem mesures de “desconcetració” horaria

Sr. Amand Calderó
Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima
C/ Foc 57, 08038 – Barcelona 

Benvolgut,

La greu situació que s’està reproduint al nostre país pel nou rebrot de la pandèmia de la COVID 19, està obligant a les diferents entitats que conformen el conjunt de les administracions públiques (estatals, locals i autonòmiques) a reaccionar i aplicar mesures urgents de restricció de la mobilitat.

El Govern de la Generalitat i els seus màxims responsables en matèria de Salut ja estan anunciant l’entrada en vigor d’un seguit de “mesures dràstiques” que entrarien en vigor a finals d’aquesta mateixa setmana i que bàsicament es traduiran en la limitació de la mobilitat i el tancament de locals d’oci i de restauració.

L’aposta clara del nostre Govern, tal i com ve manifestant en les diferents intervencions públiques que fa, és la de potenciar al màxim el teletreball dins de l’administració de la Generalitat per tal d’evitar al màxim la mobilitat dels ciutadans i reduir al màxim la concentració de treballadors en idèntic espai i temps.

UGTPRESONS entenem que la decisió del Govern d’aplicar de manera urgent aquestes mesures és la conseqüència del perill que suposa aquest nou rebrot i que es prenen per protegir als ciutadans catalans i salvaguardar la seva salut, i els professionals penitenciaris també formem part d’aquesta ciutadania.

UGTPRESONS considerem que el col·lectiu penitenciari ha de sentir-se també protegit i no pot deixar-se al marge de les mesures que es puguin establir i, malgrat tractar-nos de treballadors essencials, aquestes mesures de “desconcentració” laboral s’haurien d’implementar en condicions similars a les que es van fer en el primer rebrot.

Per tant, com a Sindicat Majoritari a l’àmbit penitenciari, li demanem una reunió urgent per tal d’acordar les mesures de “desconcentració” laboral que estiguin en consonància amb el que defensa el Govern de la Generalitat, i que han de consistir a establir el règim de teletreball i de torns horaris per al personal de rehabilitació i oficines i d’oferir al personal d’interior fórmules de compactació horària que coexisteixin amb els actuals horaris.

Atentament,

Xavier Martínez Martí
Responsable del Sindicat Professional de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 13 d’octubre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca