Exigim que s’apliquin mesures de desconcentració …

… de personal i flexibilitat horària de manera homgènia a tots els centres

El passat dia 13 d’octubre UGTPRESONS ens vam dirigir per escrit al Secretari de Mesures Penals exigint una reacció urgent de l’Administració Penitenciaria davant el nou rebrot de la pandèmia de la COVID 19 que estàvem patint, de la mateixa manera que d’altres administracions (estatals, locals i autonòmiques) estaven fent.

En aquell escrit UGTPRESONS “recordàvem” al màxim responsable penitenciari que tant el propi Govern de la Generalitat com els màxims responsables en matèria de Salut eren els qui demanaven l’establiment amb caràcter general de mesures dràstiques, reconeixent que a la nova onada se l’havia de respondre amb contundència i determinació i, en l’àmbit laboral, recomanaven potenciar al màxim el teletreball així com la desconcentració de treballadors en horaris i espais.

UGTPRESONS vam deixar clar que el col·lectiu penitenciari també havia de ser protegit i que no se’ls podia deixar al marge de les mesures que es poguessin establir amb caràcter general a la resta de treballadors de la Generalitat i, per això, vam exigir una nova aplicació del règim de teletreball i de torns horaris per al personal de rehabilitació i oficines i la possibilitat de compactar al màxim de manera voluntària els seus horaris al personal d’interior.

Doncs bé, avui l’Administració Penitenciària ha elaborat una nota que, a banda de recordar el tractament que es dona als supòsits relacionats directa o indirectament amb els contagis (dels propis treballadors o dels menors a càrrec), als aïllaments de menors no positius a càrrec o a treballadors vulnerables davant la infecció, afegeix un punt primer absolutament inacceptable:

1. Els centres penitenciaris poden establir mecanismes de flexibilitat horària, en cas que sigui estrictament necessari, es podran reorganitzar torns horaris així com modificar els horaris de prestació de la jornada.

UGTPRESONS denunciem que aquest redactat només fa que evidenciar la manca de voluntat real de l’Administració Penitenciària d’abordar amb caràcter general el greu problema que tenim ja que dona potestat als directors a establir les mesures que consideri oportunes, cosa que només farà que generar greuges importants entre els diferents centres.

UGTPRESONS ja ens hem posat en contacte aquesta mateixa tarda amb els màxims responsables de l’Administració Penitenciària per demanar una reunió específica i urgent per tractar aquesta situació així com un nou redactat, clar, sense interpretacions i homogeni per a tots els centres, i que estigui en consonància amb les recomanacions que des de totes les instàncies es demanen.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca