Greu incident al MR5

Els fets van succeir el passat dijous a la tarda al menjador del MR5, quan només hi havia el Cusi i un funcionari al mòdul, i el tercer funcionari es trobava al poliesportiu, al produir-se una forta baralla entre quatre interns els quals tenen un llarg historial d’incidents com: alteracions greus de l’ordre, agressions a interns, amenaces a funcionaris i d’altres.

Una vegada més vam patir al nostre Centre un gravíssim incident en què gràcies a la professionalitat dels funcionaris es va poder solucionar sense que cap d’ells prengués mal.

Tot va començar quan un intern va colpejar-ne un altre amb un mitjó ple de piles. Un altre intern portava a la mà un bat artesanal i es dirigia cap a ells també amb intenció d’agredir, però gràcies a la ràpida actuació d’un company es va poder reduir l’intern i requisar l’objecte per evitar mals majors. El Cusi i el Cap de serveis, que casualment estava al mòdul en aquell moment, posant en risc la seva integritat física, van intentar, sense aconseguir-ho, reduir a la resta d’interns, els quals oposaven molta resistència activa a les ordres de desistir, i s’escapolien en diverses ocasions per tornar-se a agredir. Una vegada activat el Codi 2, la situació es va poder controlar quan van aparèixer els companys de PS, els quals amb la seva professionalitat van poder reduir els interns aplicant-los contenció mecànica, donada l’alta agressivitat que manifestaven.

Tot i la greu situació que es va viure volem felicitar els companys que van intervenir i ens felicitem, perquè per sort, cap d’ells no van patir cap lesió.

La secció sindical d’UGTPRESONS al C.P. Ponent vol denunciar una vegada més la falta de personal que patim al nostre Centre, i demanem a la Direcció que apliqui als interns les sancions corresponents i que es facin les conduccions necessàries perquè no es tornin a repetir fets tan greus com aquest.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-CPPONENT

Lleida, 16 d’octubre de 2020.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca