Intern assassinat i greu agressió a un funcionari

La restricció de personal del Departament de Justícia factor determinantr

I aquesta irresponsable política és, sens dubte, un factor determinant que “afavoreix” les agressions que lamentablement patim els professionals penitenciaris de manera habitual, així com els incidents que es produeixen a diari als nostres centres.

Avui, però, el que s’ha viscut al centre penitenciari de Brians 2 ha estat una jornada negra, amb la troballa al matí del cos sense vida d’un intern a la seva cel·la, més tard amb la brutal agressió a un funcionari per part d’un intern que ha fet servir un pal d’escombra trencat i esmolat per intentar punxar-lo i, a darrera hora de la tarda, amb l’assassinat al pati del Mòdul 3 d’un intern que ha rebut múltiples punyalades per part d’un altre intern que posteriorment ha amenaçat de fer el mateix amb els funcionaris de servei que havien acudit a l’escenari del crim.

Aquestes són situacions que, excepte la darrera, es produeixen massa sovint als nostres centres, mentre el Departament de Justícia i la Secretaria de Mesures es mantenen en negar l’existència d’incidents greus als centres.

UGTPRESONS volem responsabilitzar directament els màxims responsables del Departament de Justícia i de la Secretaria de Mesures de tots els  incidents que es produeixen als centres, ja que continuar amb l’actual política de restricció de personal només condueix a incrementar la inseguretat als centres i “potenciar” els conflictes, i l’exemple el podem trobar al mòdul on s’ha produït l’assassinat on 2 funcionaris base custodiaven a 95 interns.

UGTPRESONS denunciem que actualment hi ha un dèficit reconegut per la pròpia administració penitenciària de 225 treballadors i que enlloc de renovar els pocs reforços que tenim actualment opta per renovar només una petita part.

UGTPRESONS exigim la contractació urgent d’un mínim de 225 nous treballadors i un canvi immediat en la seva política restrictiva de personal.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 13 d’octubre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca