L’Administració perd en nord i coopera per sortejar el confinament

UGTPRESONS exigim que es prioritzi la salut dels professionals penitenciaris

Si pensàvem que havíem vist de tot pel que fa a decisions sorprenents, avui la Secretaria de Mesures Penals ens ha tornat a demostrar que no hi ha límit.

Mentre el Govern publicava ahir la resolució SLT/2700/2020 que prorroga i modifica les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del nou brot de la pandèmia de la COVID-19, avui el Secretari de Mesures Penals conjuntament amb la Direcció General de la Policia han emès una nota que bàsicament el que fa és passar-se pel forro el decret, ja que permet la lliure mobilitat entre municipis als familiars dels interns.

UGTPRESONS pensem que els arguments adduïts per permetre aquesta mobilitat ni de bon tros serveixen per justificar-la, però del que no tenim dubtes és que el rang normatiu d’aquesta nota és molt inferior a l’elaborat pels Consellers de Salut i d’Interior i, per tant, no el pot contradir.

UGTPRESONS el que volem pensar és que aquesta nota busca evitar possibles conflictes als centres, i si és així podríem arribar a compartir-la, però el que no podem admetre és que l’administració penitenciària busqui dreceres per a que s’incompleixin mesures que són d’obligat compliment per a tota la ciutadania i que es prenen per reduir al màxim l’índex de contagis. I el fet de mantenir les comunicacions obertes en període de limitació de mobilitat i de restriccions contundents l’única cosa que fa és posar en perill la salut dels treballadors i treballadores i dels propis interns.

Però el més esperpèntic de tot és la descoordinació, falta de comunicació i improvisació que demostra l’administració penitenciària ja que, per exemple, mentre a Brians 1 la direcció, amb bon criteri, comunicava als interns en persona la suspensió de les comunicacions o a Quatre Camins s’enviava un mail a les 14:14 hores informant a la plantilla en el mateix sentit, la Secretaria de Mesures signava la famosa nota a les 14:19.

UGTPRESONS recordem als responsables penitenciaris que entre les seves responsabilitats està la de protegir les seves treballadores i treballadors i, amb les decisions que està prenent, impedint la reorganització de torns de treball, la compactació horària voluntària i el teletreball i, ara, també ajudant a la mobilitat entre municipis als familiars, l’únic que fa és facilitar la propagació d’un virus que, avui mateix, ha marcat records de contagi a Catalunya.

UGTPRESONS apel·lem a la responsabilitat de l’administració penitenciària i demanem que reconsiderin les decisions que estan prenent darrerament ja que, al nostre entendre, són contràries a totes les recomanacions sanitàries i al propi sentit comú.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca