Reunió amb la Direcció

Assisteixen, per part de la direcció, el Director, la Secretària Tècnica Jurídica, el Sots director de Tractament, el Sots director de règim interior, la Cap de Recursos Humans i la Cap de suport als equips directius. Per la part social UGT i CCOO.

La reunió d’avui ha estat monopolitzada bàsicament per dos grans temes: la pandèmia provocada per la COVID 19 i l’afectació en el nostre centre de treball i l’apartat d’obres que s’estan fent al centre.

COVID 19

Respecte la pandèmia, la direcció informa que hores d’ara comencem a tenir personal afectat per positius a COVID 19 i personal amb contacte estret amb aquests positius que cal controlar. Ens remeten al protocol que van establir les autoritats sanitàries que estableix que davant un positiu s’ha de fer l’estudi de contactes que afecta a persones que han tingut un contacte estret dins de les 48 hores prèvies al resultat positiu o a tenir simptomes de la malaltia. Ens parlen de dos casos recents que han estat positius i sobre els que s’ha fet -o estan fent avui mateix en el cas de l’UGP – l’estudi de contagi.

Ens recorden que si hi ha ventilació, mampares, distància de seguretat (1,5 metres) i portem sempre la mascareta, el risc de contagi es redueix molt i el protocol estableix clarament quines persones han de ser avisades en cada departament.

UGTPRESONS posem èmfasi que en oficines o espais on es concentren certa quantitat de personal (àrees administratives, oficina direcció, oficina RRHH, serveis mèdics, UGP, OIGI, tallers, búnkers, despatxos de tractament, etc) és comprensible que davant un cas positiu o sospitós els treballadors estiguin neguitosos i que ha de ser l’administració qui articuli les fòrmules previstes en el protocol.

Instem la direcció que remeti via correu corporatiu el protocol d’actuació actualitzat per tal que cada treballador/a tingui clar que és el que cal fer en cada cas i si és persona de risc per contacte o no. Més enllà d’això, sempre ha d’imperar el sentit comú: tots hem de prendre les mesures de prevenció recomanables i si tenim qualsevol símptoma NO HEM DE VENIR A TREBALLAR. El consell que també donem és que davant un dubte, consultar els serveis de prevenció o els serveis mèdics, que són l’enllaç amb Salut. No obstant això també podem consultar el nostre CAP si tenim sospites o por d’haver estat contagiats.

Davant els casos que hem tingut avui mateix, UGTPRESONS ens hem posat en contacte amb la Secretaria i seran ells els que instaran el servei de prevenció de riscos laborals a actuar ràpida i diligentment.

Insistim – i nos ens cansarem de recorda-ho- que UGTPRESONS hem demanat per activa i per passiva que la Secretaria implementi mesures horàries i fòrmules de torns i teletreball alguns dies per evitar el que ja està passant: que un cas en un departament pugui suposar el contagi de molts professionals i inclús que es pugui escampar entre els interns, amb les conseqüències que ja coneixem per la primera onada.

A dia d’avui tenim un total de 94 baixes al centre, entre totes les àrees i per diferents motius, dels que 10 són per COVID 19 recents. Cal dir que el nombre de baixes s’ha incrementat en una vintena de casos en una setmana, la qual cosa fa preveure un increment en els pròxims dies, que esperem no es produiexi.

Una novetat aquest any és que qui vulgui podrà posar-se al centre la vacuna contra la grip, sense necessitat d’anar al seu CAP. Un equip mèdic la posarà. Se n’informarà convenientment de quan es podrà posar.

La direcció insta a evitar situacions com les viscudes a porta principal abans de fitxar, on es concentra gran quantitat de personal. Es demana a la Direcció una sortida esglaonada com es feia temps enrera, però aquesta es nega considerant que ja es pot fer pel tema de la flexibilitat horària o esperant la gent als moduls o al pati de la segona, i evitant així les aglomeracions que es donen abans de fitxar a porta principal.  Al.leguen que el protocol de seguretat sanitària no ho contempla com una mesura a pendre per evitar el risc de contagi.

Pel que fa les possibles aglomeracions a la sala de funcionarisUGTPRESONS instem que es busqui una altra sala alternativa on el personal pugui fer els àpats o descansar per evitar, així, aglomeracions. La direcció diu que creuen que el lloc més segur és la cafeteria i no descarten obrir-la com a espai alternatiu durant les hores que no presta servei.

El mateix passa amb les reubicacions de personal de tractament que es poden veure afectats per les obres de les teulades. S’intentarà buscar espais que no suposin un increment perillós de personal en un mateix espai, o bé garantir que les fases de les obres permetin fer canvis puntuals del personal.

Pel que fa a Recursos Humans, ens confirmen que s’han renovat substitucions i reforços i que s’ha demanat la cobertura de les places que estan quedant vacants per jubilacions. Ens informen que les que són de comandament (con la del cap d’educadors) així com la del pedagog que s’han jubiliat recentment és més fàcil que es cobreixin. No ho és tant les places de jubilacions a interior, ja que entre reforços i reajustaments de plantilles no ho asseguren. UGTPRESONS, no obstant, insistirem davant la Secretaria per tal que no es perdi ni una plaça.

Ens mostren un document on descriu les funcions de la nova plaça anomenada Coordinador de Programes de Servei Interior, que ve al centre dos dies per setmana, està ubicat a l’OIGI i que coordina els centres penitenciaris de Quatre Camins i Joves. Aquesta plaça, que ens sorprèn i de la que no entenem la seva necessitat, l’ha creada la Secretaria i és de lliure designació

OBRES

Pel que fa l’altre gran tema, les OBRES al centre, ens comuniquen que no van tan ràpides com estava previst, que van sorgint entrebancs, com la fallida d’alguna empresa subministradora, però que malgrat tot van a un ritme acceptable i suposaran un gran increment de la seguretat del centre. En aquest sentit s’estan fent ja les formacions corresponents als funcionaris escollits de cada guàrdia.

UGTPRESONS hem insistit molt en l’estat lamentable del mòdul 8, que suposa un perill real pels treballadors i interns. La direcció informa que s’està fent una gran obra global al departament que millorarà molt tot el sistema hidràulic i desguàs i els problemes estructurals derivats.

Ens informen també que ha arribat material moble de l’antiga seu del carrer Aragó i que qualsevol reforma o arranjament l’ha de fer l’empresa adjudicatària, que no pot posar excuses de falta de material, com hem denunciat UGTPRESONS en relació, per exemple, als aparells d’aire condicionat d’alguns departaments que fa mesos que ni refreden ni escalfen. També s’han fet obres al DERT i tant el sistema de interfonia com circuits de càmeres s’han d’acabar de renovar.

Pel que fa la carretera, ens informen que ja s’ha publicat la licitació de manera que ara estem en fase d’oferiment de les empreses que opten de les que sortirà la que guanyi l’adjudicació. Esperem que en 2021 sigui l’any de la reforma, que porta 20 anys de retard. Malgrat això, instem es netegin els marges, molt plens de vegetació que, en alguns punts, suposen un perill per a la seguretat vial.

ALTRES ASSUMPTES

  • Ja s’ha sol.lucionat el problema del bus de cap de setmana, que farà una parada a l’estació de Renfe de Granollers, per la qual cosa s’ha avançat 5 minuts la sortida de Barcelona.
  • UGTPRESONS hem instat un sol.lució als problemes regimentals que pateix el módul 3 i l’increment de les autolesions dels interns i les heteroagressions cap els treballadors. La direcció reconeix que darrerament el mòdul 3 concentrava massa alteracions però que les darreres setmanes s’ha fet un curs, s’ha potenciat el tractament i s’ha parlat amb serveis mèdics pel tema autolesions. També ens informen que es reforça la plantilla amb un altre Cap d’unitat i estan buscant fòrmules per evitar que les vidotrucades es facin a la tercer planta, però hi ha problema de cobertura en altres punts del mòdul. UGTPRESONS demanem que es facin a comunicacions.
  • El SRI informa que es reactivaran les gaps amb les mesures de seguretat adequades i amb un possible canvi organitzatiu.
  • Instem la direcció que informi periòdicament la plantilla de tot el que afecti la COVID 19 i que faci recordatoris de l’obligació de portar mascareta sempre que s’estigui amb més gent i en espais tancats on no es garanteixi la distància de seguretat

Seguirem informant.

Salut!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca