Reunió amb la Direcció

La secció sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric us volem informar de la reunió mantinguda amb la Direcció, a la que van assistir el Director i la Gerent, i per la part social UGTPRESONS, CCOO, CSIF i CATAC.

La direcció ens informa que el MR-6 quedarà totalment confinant a partir de les 14:00 hores del dia d’avui. Tots els interns hauran de romandre 15 dies a la cel·la, inclosos els àpats i la presa de medicació. Salut serà l’encarregada de definir les actuacions a dur a terme i la durada d’aquestes.

Tots els professionals que estiguin de servei als mòduls confinats tindran a la seva disposició mascaretes FFP2 no caducades. Pel que fa a la resta de companys, recordar que l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment i que si a algú li falten, les podeu trobar a prefectura i a gestió econòmica.

Quant a l’escrit que direcció ens va adreçar en dies passats referent a la jornada laboral, i per mirar de compaginar la sortida esglaonada amb la duració de la jornada laboral, la direcció s’ha avingut a flexibilitzar aquests criteris, sempre tenint en compte que s’han de fer totes les hores de la jornada laboral i que no es pot marxar abans del recompte. Així, es podrà sortir a les 21:30 hores sempre que hagi sortit el recompte, si s’ha fitxat a les 07:00, però no en cap altra circumstància.

UGTPRESONS insistim en el fet que es facin proves PCR a tots els funcionaris que hagin prestat servei en els darrers dies als mòduls confinats. La direcció ens remet al departament de salut amb l’excusa que són ells qui decideixen a qui fer les proves PCR. Volem recordar que des del mateix departament de salut s’està recomanant a tota la ciutadania que limiti els desplaçaments el màxim possible. Entenem doncs, senyors del departament, que realment no caldria que els funcionaris es desplacin al CAP de la seva localitat, on hi pot haver altres persones de risc amb les que s’haurà de compartir espais, quan això es pot solucionar ràpidament al centre. De la mateixa manera que la vacuna contra la grip sí que la poden subministrar al centre, amb les proves PCR s’hauria de fer el mateix.

La situació actual ha fet necessària una reubicació dels interns de la planta d’orgànics del departament d’infermeria per donar cabuda a tots els interns contagiats de COVID 19. Amb la perspectiva que el nombre d’interns infectats pugui augmentar en els dies vinents, es valora traslladar els interns del MID a mòdul per tenir més espai.

UGTPRESONS demanem que s’autoritzi a triplicar (GSI), així com permetre horaris compactats a rehabilitació , oficines, GAMV i GAMP, a tots aquells companys i companyes que ho necessitin i voluntàriament ho demanin. La direcció es mostra molt tancada a negociar sobre aquesta qüestió perqué diuen que ells no poden modificar cap horari i ens remeten a la nota aclaridora de data 26/10/2020 de la Secretaria, on no ho contempla en les seves prioritats. Des de la nostra secció sindical insistim en aquest punt, ja que considerem que en un futur pròxim no hi haurà un altre remei, perqué és el que demana el PROCICAT.

Proposem en aquest sentit que a través dels coordinadors de guàrdia es faci un sondeig per saber quins companys i companyes voldrien triplicar i que es facilitessin aquests canvis de servei. La direcció es mostra novament contrària al fet i ens remet a la nota aclaridora.

Referent als robatoris que malauradament estem patint als vestidors, la direcció s’ha compromès a prendre mesures, bé sigui incorporant algun sistema d’identificació a la porta d’entrada als vestidors, bé movent alguna càmera per visionar correctament les portes i així poder posar fi a aquesta situació, que el dia d’avui afecta a 9 companys i companyes de dos vestidors.

Quant a la petició de disminuir la ràtio d’ocupants per vestidor, ara mateix és inviable per falta d’espai.

Han quedat altres qüestions pendents com ara trobar una solució definitiva al problema del CCI i la modificació de guàrdies a 18 funcionaris, que resten pendents per una pròxima reunió, ja que la direcció considera que ara no és el moment d’abordar aquests temes vistes altres urgències que hi ha al centre.

Salut,

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca