Reunió amb l’Administració

Aconseguim l’ampliació del període de gaudiment dels dies d’assumptes propis i compensació de festius

Aquest matí hem celebrat una nova reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord Penitenciari amb la intenció que es facin de forma periòdica amb caràcter mensual.

Amb caràcter previ UGTPRESONS lliurem l’escrit que hem adreçat al Secretari de Mesures Penals on demanem l’establiment del règim de teletreball i de torns horaris per al personal de rehabilitació i oficines i fórmules de compactació horària que coexisteixin amb els actuals horaris per al personal de règim interior.

UGTPRESONS defensem que s’han de recuperar moltes de les mesures a les que es podien acollir els professionals de les 3 àrees de treball en la primera onada de la pandèmia. Esperem una ràpida resposta per part de l’Administració.

Ampliació del termini de gaudiment de dies

UGTPRESONS ens vam adreçar per escrit al Secretari de Mesures Penals el passat 17 de setembre per demanar-li l’ampliació del termini per gaudir dels dies d’assumptes propis i compensació de festius, mínim en el mateix nombre de dies que van estar suspesos per les instruccions publicades per motiu de l’actual crisis sanitària.

Finalment UGTPRESONS hem aconseguit que l’Administració doni marxa enrere en les seves intencions de mantenir idèntic termini que el establert per a cada any i hem acordat ampliar el gaudiment dels nostres dies fins el 15 de març.

Oposicions Cos de Tècnics Especialistes

A la reunió del 21 de juliol l’Administració ens va informar que l’Oferta Pública d’aquest 2020 es publicaria previsiblement just després de l’estiu, cosa que és evident que no s’ha produït, i a la reunió del 21 de setembre se’ns va comunicar que Funció Pública estava elaborant una proposta de distribució de les més de 5.000 places que hi ha per repartir entre tots els Departaments de la Generalitat.

UGTPRESONS volem informació d’aquesta publicació i per això hem situat aquest punt com a primer de la reunió ja que considerem que després de més de 10 anys sense oposicions, el Departament de Justícia ha d’actuar amb contundència i plantar-se davant Funció Pública per exigir la publicació immediata del nostre procés, ja que la paciència dels gairebé 800 interins que tenim al sistema s’està esgotant.

L’Administració ha comunicat que esperen que es publiqui l’Oferta Pública en els propers 15 dies o principis de novembre, malgrat el desacord que encara existeix entre els departaments en la distribució de places proposada per segona vegada per part de Funció Pública.

En relació a la publicació del temari de les oposicions ens informen que l’actualització de la Part Específica es podria publicar a finals d’aquest mes, ja que depèn només de la Secretaria de Mesures. Pel que fa a la part comuna, al dependre de Funció Pública, no poden concretar terminis ni tan sols si hi haurà modificacions. El que sí han assegurat és que es respectaran el termini mínim de 6 mesos entre la publicació dels nous temaris i la data de l’examen.

Concurs d’Educadors Socials

UGTPRESONS hem demanat informació detallada de la procedència dels 41 participants en el procés així com les preferències que han manifestat, ja que, segons d’on vinguin, l’afectació que tindrà en la recol·locació dels interins que cessin serà evident. I tant important és conèixer quants participants provenen de d’altres àrees com saber les seves preferències, ja que amb molta probabilitat aquestes estaran centrades en els municipis de Barcelona, Tarragona i Lleida.

L’Administració ha comunicat que d’aquests 41 participants només 1 és de fora del nostre àmbit i prové del Departament de Treball i Benestar. Pel que fa a les preferències manifesten que aquesta informació ni la tenen ni ens la poden donar ja que els recursos humans que tenen els han de destinar a gestionar d’altres processos.

El llistat definitiu d’admesos i exclosos es publicaria juntament amb el llistat provisional de mèrits el mes de desembre i la resolució del concurs el mes de febrer, coincidint amb resolució de l’oposició.

Permis pers situacions d’aïllament de menors a càrrec

El passat 30 de setembre la Secretaria d’Administració i Funció Pública va emetre una nota informativa per aclarir les situacions del personal de l’Administració de la Generalitat, i per tant també del personal penitenciari, amb menors a càrrec afectats per aïllament o quarantena domiciliària com a conseqüència de la COVID-19.

Amb posterioritat, l’Administració Penitenciària va elaborar una altra nota per aclarir l’aplicabilitat que tenia al nostre àmbit penitenciari que, com sempre, redueix al mínim la possibilitat de gaudir del permís, ja que fa èmfasi en prioritzar sempre les mesures de flexibilitat horària per davant de l’autorització estricte d’un permís.

UGTPRESONS creiem, i així ho hem manifestat, que el fet que se’ns consideri servei essencial no pot venir acompanyat sempre de efectes discriminatoris sobre altres col·lectius, ja que ni se’ns permet teletreballar (malgrat rehabilitació i oficines sí podrien fer-ho) ni se’ns gratifica pels serveis en primera línia que estem realitzant.

O sigui que excepte en casos molt concrets de famílies monoparentals o que la parella treballi a jornada complerta (matí i tarda), la resta es veurà obligat a modificar el seu torn horari enlloc de poder gaudir del permís, cosa que per UGTPRESONS és un nou atac al nostre col·lectiu i que només deixa una sortida per poder cuidar dels nostres fills.

UGTPRESONS hem demanat que es modifiqui la nota elaborada per la Secretaria i no s’obligui a acreditar la petició del permís prèviament al seu gaudiment, ja que la petició d’aquest permís és produeix per uns motius sobrevinguts que requereixen del seu gaudiment immediat. Entenem que amb una declaració responsable i una posterior justificació ha de ser suficient.

UGTPRESONS també hem volgut aclarir el fet que en el primer dels supòsits (fill contagiat que ha de fer quarantena) on els pares han d’agafar la baixa, el PRP no pot reduir-se de cap de les maneres ja que és una baixa assimilable a accident de treball.

L’administració reconeix que la justificació posterior ha de ser possible i manifesta que modificarà la nota que va enviar als centres. Pel que fa al PRP assegura que, en cas de baixa laboral per aïllament del menor contagiat, no hi haurà reducció.

Borsa d’hores personal de rehabilitació en horari acumulat

UGTPRESONS hem demanat una solució definitiva a la disfunció que s’està produint des de l’any 2014 per la retorçada interpretació que fa l’Administració de com s’ha de regularitzar l’horari en cas que un dia festiu coincideixi amb el dia de lliurança.

UGTPRESONS considerem discriminatori que l’Administració obligui a que les hores corresponents a un dia festiu intersetmanal no gaudit es restin de la franja flexible de jornades posteriors ja que, mentre una part del col·lectiu treballa 3 dies aquella setmana (els que els coincideix el dia festiu amb la seva jornada laboral), una altra part treballa els mateixos 4 dies de sempre (els que els coincideix el dia festiu amb el dia de lliurança).

UGTPRESONS hem demanat que sigui el treballador el qui determini la manera de gaudir d’aquestes hores i que també es puguin gaudir dins la franja de presència obligada.

L’Administració es manté inicialment en el mateix posicionament i continua pensant que s’han de restar de la franja flexible, tot i que obre la porta a parlar-ho. UGTPRESONS hem insistit en que es tracta d’una disfunció que s’ha de solucionar i hem quedat a fer una reunió específica per tractar-lo.

Transport de cap de setmana i festius a CPJoves i CPQC

UGTPRESONS hem exigit una solució urgent a la manca de propi que hi ha als centres de Quatre Camins i Joves que provoca, des de fa mesos, que no s’estigui donant el servei de transport en horari de cap de setmana i festius.

No es culpa dels treballadors i treballadores que l’Administració no vulgui cobrir les baixes d’aquests companys i que els centres es trobin sense possibilitat de donar el servei que correspon.

UGTPRESONS hem donat diferents possibilitats que solucionarien el problema i hem demanat que s’apliqui alguna de elles:

  • La cobertura urgent de les places de propi.
  • La possibilitat que aquest servei es faci amb taxis.
  • La inclusió d’una nova parada a la benzinera situada a l’entrada de Granollers.

L’Administració ens ha comunicat que donarà ordres a l’empresa per a que, a partir de l’1 de novembre, l’autobús faci una parada extra al lloc que hem proposat.

Informació dotació plantilla i contractació de reforços

Si les dades que l’Administració ens va proporcionar el passat 21 de setembre ja eren inacceptable, amb un dèficit de personal reconegut de 139 treballadors respecte de les necessitats que ella mateixa elabora, les que ens han donat avui són una autèntica presa de pel. Ara tenim un dèficit reconegut de 225 professionals.

I mentre, l’Administració va decidir no renovar a bona part dels companys i companyes de reforç que van finalitzar contracte el passat dia 30 de setembre, aguditzant encara més la manca de personal que pateixen els centres.

L’Administració manté irresponsablement que la dotació actual és més que suficient i de nou no ha assegurat ni la renovació dels actuals contractes ni si contractaran més personal. UGTPRESONS hem exigit la cobertura dels 225 “forats” que la pròpia Administració reconeix que hi ha.

Així mateix UGTPRESONS hem demanat la creació d’un Grup específic de negociació per determinar les ràtios necessàries per cobrir el servei als centres.

Temes Varis

Concurs CUSI Puig de les Basses
Un cop es resolguin les desestimacions dels 2 recursos plantejats, la Junta de Mèrits publicarà una nova proposta d’assignació de places i proposarà la seva publicació al DOGC.

Cobertura de baixes al PHPT
Hem denunciat també la incidència que suposa per un centre petit com el PHPT el fet que no es cobreixin les baixes que es produeixen i hem demanat la cobertura de les 2 baixes llargues que hi ha actualment, ja que el cobrir-les o no pot suposar garantir el servei mínimament o no.

Uniformes
Abans que acabi el mes el CIRE tindrà una part del vestuari elaborat i l’altra al novembre. UGTPRESONS hem demanat urgència ja que l’hivern ja és a tocar.

Increment internes preventives a Brians 1
Demanem els motius pels quals les internes preventives ingressen a Brians 1 enlloc de a Dones Barcelona, amb les dificultats de seguretat que suposa per estar les internes en el mateix Mòdul que les penades i més quan en aquest hi ha lloc en el Mòdul de preventives.

La resposta de l’Administració ha estat del tot incomprensible i sense relació a la pregunta, ja que ho han argumentat en la impossibilitat d’ubicar a Dones els casos positius de COVID 19.

UGTPRESONS hem demanat una resposta coherent i argumentada per part de la Subdirectora de Centres.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca