Codi 1 i codi 2 al M5, enèsima agressió

Els fets van passar el dimecres a la tarda al MR5 després de la baixada voluntària. Dos interns que vivien a la mateixa cel·la manifestaven símptomes d’haver ingerit algun tipus de beguda alcohòlica. Cal ressenyar que aquests interns ja tenen un llarg historial d’incidents com ara alteracions lleus i greus de l’ordre, amenaces i diverses temptatives i agressions a funcionaris.

Amb aquests antecedents, en un primer moment un d’aquests interns al baixar va provocar, un cop més, problemes de seguretat al començar a donar cops de puny a les màquines de la sala de dia, provocant gran expectació davant la resta de població reclusa. Enfront aquests fets els funcionaris van activar un CODI 1, alhora que recriminaven a l’intern la seva actitud, però aquest lluny de calmar-se es va mostrar molt alterat, desafiant i desobeint les ordres dels funcionaris, motiu pel qual se’l va subjectar pels braços per controlar la situació, i garantir la seguretat del centre. L’intern va oposar una forta resistència i es va escapolir diverses vegades, motiu pel qual es va tenir haver d’aplicar una reducció amb manilles per garantir el seu trasllat al DERT.

Més tard s’ha d’activar un CODI 2, quan el segon dels interns va proferir amenaces de mort cap al funcionari al mateix temps que mostrava una greu alteració de la conducta, sense respectar l’espai de distància de seguretat, i inclús l’envaeix amb les mans alçades, de tal manera que el funcionari l’ha d’apartar amb la mà i l’intern reacciona donant-li dos cops de puny, un al pòmul i l’altre a la boca. Donada l’agressivitat que mostrava l’intern, no es va poder controlar la situació fins que no van arribar els funcionaris de PS.

Ningú pot negar que les agressions estan augmentant de manera exponencial, i és molt lamentable que des de la Secretaria es negui de manera sistemàtica per tal de rebaixar les estadístiques.

Des d’UGTPRESONS al C.P Ponent exigim a la Direcció del centre que facin les denúncies d’ofici i que es prenguin les mesures de seguretat necessàries perquè aquests fets gravíssims no es tornin a repetir i no quedin impunes. També volem felicitar els companys per la seva actuació davant d’aquests gravíssims fets i desitjar una ràpida recuperació de les lesions al company agredit!!

Salut,

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca