Demanem una reunió urgent amb la Direcció

UGTPRESONS convoquem urgentment la direcció del CP Puig de les Basses per mantenir una reunió amb el propòsit d’assegurar-nos que es prenguin totes les mesures tant materials, com de personal i de formació, per a l’obertura “improvisada” d’un mòdul exclusivament d’interns amb COVID.

Si a l’alarmant i creixent dèficit de personal (cada dia augmenta el nombre de baixes per COVID), afegim a una inacció en la presa de mesures per part dels nostres responsables per pal·liar aquesta segona onada de contagis (reorganització i compactació d’horaris, limitació de comunicacions, teletreball, etc.), resulta que ara pretenen obrir un mòdul d’interns amb COVID, quan amb prou feina podem cobrir diàriament el llibre de serveis.

UGTPRESONS fa dies que exigim que de manera urgent, tal com es fa a la resta de departaments de la Generalitat, es comencin a prendre mesures per afrontar aquesta segona onada seguint les recomanacions sanitàries, però com de costum i amb una gran irresponsabilitat som els grans oblidats de l’administració pública catalana. Les comunicacions vis a vis (un dels principals focus), continuen sense cap mena de mesura restrictiva. L’organització horària més del mateix, quan es podrien organitzar per minimitzar el contacte entre treballadors (aquesta setmana hem tingut un positiu en oficines, posant en risc a la resta de treballadors que treballen en el mateix despatx). El teletreball que ja s’ha implantat en altres departaments de la Generalitat aquí sembla que no és necessari. I així una infinitat de mesures que estan al fons del calaix, i que probablement sortiran quan ja sigui massa tard.

Tot això genera un perillós còctel, on per una banda no s’atura el principal focus de contagi, ja que veiem com dia a dia augmenta el nombre de positius d’interns i treballadors, i d’altra banda no es gestiona adequadament la logística laboral per reduir l’exposició al virus, això si, augmentem més si és possible la càrrega i perillositat laboral, obrint nous mòduls de COVID amb el mateix nombre de professionals, que ja de per si està per sota de la “ràtio” que marca la mateixa Secretaria de Mesures Penals.

UGTPRESONS estarà molt pendent de la presa de decisions per part de la direcció, per la complexitat de l’obertura d’un mòdul amb aquestes característiques, al mateix temps que exigim una adequada dotació de material i professionals per a garantir la seguretat tant del departament com dels seus treballadors.

Salut!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca