Escrit a la Consellera …

Demanem la contractació de personal per tal de pal·liar el dèficit estructural dels professionals penitenciaris

Honorable Ester Capella i Farré
Consellera de Justícia
C/ Foc 57, 08038 – Barcelona

Honorable Senyora,

UGTPRESONSSindicat Majoritari a l’àmbit penitenciari, venim denunciant des de fa anys el dèficit estructural de personal que pateixen els centres penitenciaris amb un decrement progressiu i constant que s’ha agreujat encara més des de l’inici de la crisi sanitària generada per la COVID-19.

UGTPRESONS considerem que aquesta evident disminució de personal és un factor determinant que dificulta enormement la correcta prestació de l’important Servei Públic que tenim encomanat, contribueix a incrementar els incidents i impossibilita garantir la seguretat dels centres penitenciaris de Catalunya.

Els responsables penitenciaris, però, sempre han negat aquesta situació. Ho feien abans quan no se’ns facilitava cap informació relacionada amb la dotació de personal i, sorprenentment, ho continuen negant ara, malgrat facilitar-nos-la i evidenciar el que UGTPRESONS venim denunciant.

els números no enganyen, Consellera. Hem passat de tenir un dèficit de 139 treballadors el 18 de setembre, a 225 treballadors el 9 d’octubre, a 260 treballadors el 16 d’octubre, a 283 treballadors el 23 d’octubre i, actualment, segons les dades del 30 d’octubre, a tenir un dèficit de treballadors que s’eleva a 328.

328 professionals menys dels que l’administració penitenciària considera com a nombre òptim de treballadors per garantir la seguretat dels nostres centres penitenciaris, dels interns i dels propis professionals.

Dades que, reitero, són proporcionades per la pròpia Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i atenció a la Víctima.

UGTPRESONS entenem que aquesta tendència és inacceptable i que només es pot revertir amb la incorporació de nous professionals. I més quan ens trobem immersos en una segona onada de la pandèmia que serà més nociva que l’anterior, que està castigant molt més les treballadores i treballadors penitenciaris i que requerirà d’un esforç suplementari de tots ells per superar-la.

Però aquest esforç ha de ser conjunt i mentre de la part que correspon als professionals penitenciaris ningú en pot tenir cap queixa, no es pot dir el mateix pel que fa a la part que correspon a l’administració penitenciària.

És per això que li demano que, com a màxima responsable del Departament de Justícia, posi fre a la pèrdua constant de personal que patim i doni instruccions per a la contractació d’idèntic nombre de professionals que el dèficit que els propis responsables penitenciaris reconeixen tenir.

Així mateix, li demano una reunió al més aviat possible per tal de poder tractar amb vostè els detalls de l’escrit que li adreço.

Atentament,

Xavier Martínez Martí

Responsable del Sindicat de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca