Obertura imminent d’un mòdul Covid

UGTPRESONS vam sol.licitar amb caràcter urgent una reunió amb la Direcció a l’hora de conèixer la notícia de l’obertura d’un mòdul exclusivament de COVID per a interns tant del nostre centre com d’altres. Finalment ahir ens va rebre la Direcció i ens va comunicar l´imminent obertura d’aquest mòdul, amb tot el que això comporta, tot i les contínues denúncies que UGTPRESONS hem fet des del començament d’aquesta segona onada.

Fa mesos que avisem de la falta més que evident de personal, al mateix temps que no es prenen cap mena de mesures per frenar els contagis, com són l’organització d’horaris per a minimitzar el contacte entre companys, donar la possibilitat que voluntàriament els GSI puguin compactar horaris mitjançant canvis, el foment del teletreball, i així una infinitat de mesures que tenen aparcades, a diferència d’altres departaments que no han dubtat a aplicar-les. Per no parlar de les comunicacions, que se segueixen celebrant sense mesures restrictiva, tot i ser un dels principals focus de contagi.

Doncs bé, ara amb tot això, si ja de per si és difícil tirar el servei endavant, ara ens volen colar aquest mòdul d’interns COVID, a causa de la seva pèssima i negligent gestió que ens ha portat irremeiablement a aquesta situació.

Durant la reunió vam ser testimonis de com pretenen obrir un departament tan delicat i complex amb un únic funcionari de servei, tot i que la Direcció del centre ha exigit més dotació. El mòdul de psiquiatria és on a partir del dia 23 d’aquest mateix mes, tindrem fins a 21 places “preparades” per albergar positius de COVID, tant del nostre centre com de Quatre Camins i Joves. UGTPRESONS es nega a l’obertura del departament en aquestes condicions, amb una dotació ridícula, la falta de cel·les de contenció habilitades adequadament, i d’altres deficiències. La direcció del CPPB s’ha compromès a portar una sèrie de recomanacions que els hem exposat per tenir-les en compte abans de l’obertura.

UGTPRESONS estarem pendents de la redacció del protocol d’obertura, per garantir que ens doten de material, formació i personal suficient per a aquest departament, el qual, reiterem, no s’hauria d’obrir si haguessin tingut en compte les mesures que fa setmanes que exigim als nostres responsables per evitar aquesta situació.

A la reunió hem demanat novament que ens donin la possibilitat de realitzar les proves PCR al nostre centre, però no cedeixen i novament ens tracten com a treballadors de segona, enviant-nos als nostres centre de salut inscrits, tot i disposar de serveis mèdics i PCR suficients.

Aprofitem l’escrit per informar-vos també que, precisament per aquest menyspreu continu a què estem sent sotmesos sistemàticament i per la presa de decisions que ens posen en perill a tots travessant línies vermelles, des d´UGTPRESONS i amb la resta de seccions sindicals representatives (CCOO, CATAC i CSIF), hem iniciat una recollida de signatures demanant el cessament de tot l’equip que integra la Secretaria de Mesures Penals, les quals enviarem a la consellera de Justícia per demanar el relleu dels nostres màxims responsables penitenciaris.

Salut!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca