Reunió Comissió de seguiment

OPOSICIÓ TÈCNICS ESPECIALISTES I CONCURS DE TRASLLATS

El grup tècnic de la Secretaria de Mesures Penals ja té elaborats tant l’esquema de les bases de l’oposició com l’esborrany de les bases del concurs de trasllat i, en principi, la setmana vinent ens convocaran per començar a negociar-les. UGTPRESONS esperem trobar-nos unes negociacions que permetin tancar ambdues bases amb un consens total entre les parts.

Pel que fa a les modificacions dels temaris, ens informen que en els propers dies enviaran a publicar la part específica, però de la part general, en ser competència de Funció Pública, no poden assegurar quan serà publicada. No obstant estan fent pressió a FP per a que ho facin el més ràpid possible ja que la pretensió continua sent la de publicar la convocatòria al gener i fer les proves al juny, tal com estava previst.

CONCURS DE COMANDAMENTS I DE CUSI DE PUIG DE LES BASES

Pel que fa al concurs de comandaments JUS/014/2019, la propera setmana o com a màxim la següent es publicaran els resultats de la prova escrita dels llocs de CUE i Caps d’Unitat Administrativa, amb indicació del que seria la resposta adecuada en cada un dels casos. Així tothom podrà valorar la seva resposta i fer, en el seu cas, les al·legacions pertinents.

Els resultats de la prova dels llocs de Cap de Serveis i Crimo es publicarien al gener.

Posteriorment es publicarà la proposta provisional de resolució del concurs amb el llistat provisionals de mèrits i les assignacions provisionals. L’administració, però, no ha concretat una data de la publicació.

En relació al concurs de comandaments de Puig de les Basses JU/CP003/2010, l’Administració vol publicar els nomenaments al DOGC en un període de 2 setmanes.

UGTPRESONS sempre hem defensat que s’han de nomenar sí o sí a 46 Cap d’Unitat i que no havia de nomenar-se a personal que no estigués treballant actualment al nostre sistema. Finalment, l’administració ens ha comunicat que així ho faran i que substituiran als que apareixien proposats inicialment que no estan al sistema per nous aspirants.

Volen assegurar-se, però, que els 46 Caps d’Unitat que definitivament es nomenin vulguin ser nomenats i, per això, estan contactant amb els següents de la llista per incloure’ls o no segons la seva voluntat.

OPOSICIONS I CONCURS D’EDUCADORS SOCIALS

Aquest divendres es reunirà el tribunal de l’oposició per tancar el barem dels mèrits i a primers de desembre es publicarà el llistat amb els mèrits provisionals. Pel que fa al concurs de trasllats, tenen previst publicar el llistat provisional de mèrits durant la primera quinzena de desembre.

Es manté la resolució i publicació al DOGC dels dos processos per a principis de febrer.

OPOSICIONS COSSOS DE REHABILITACIÓ

L’administració presenta petites variacions respecte el calendari presentat el passat mes de juliol, que quedaria de la següent manera:

  • Cos de Juristes. Convocatòria el mes de juny de 2021 i 1a prova finals d’any.
  • Cos de Treballadors
  • Cos de Psicòlegs. Convocatòria gener 2022.
  • Cos d’Educadors Socials. Convocatòria febrer 2022.

REDIMENSIONAMENT DE LES PLANTILLES

L’Administració ens informa que les tres subdireccions encara no ha finalitzat l’estudi de necessitat de plantilla de tots els centres penitenciaris iniciat fa uns mesos amb el que volen tenir una fotografia de les necessitats dels centres penitenciaris i per poder fer una actualització de les estimacions de personal que tenien fetes posteriorment al tancament de la model.

Volen, però, tenir-ho elaborat en les properes setmanes i ens el presentaran per a que puguem fer les valoracions pertinents.

UGTPRESONS hem tornat a insistir en que volem formar part d’aquest estudi i donar la visió “correcta” de quines són les necessitats reals de plantilla ja què, i esperem equivocar-nos, pensem que molt probablement les necessitats de personal que traslladin les direccions dels centres estaran condicionades més per l’ànim de supervivència en els llocs de direcció que ocupen que per la realitat existent.

No obstant, esperarem a que ens mostrin el nou redimensionament que estan elaborant, però UGTPRESONS ja hem avançat que el que volem és increment de personal net i estructural, i en cap cas temporal, i, sobretot, un redimensionament adequat de llocs de comandament de Cap d’Unitat i de Caps de Serveis.

No es cobreix el servei i la prova la tenen si preguntessin a les oficines de RRHH dels centres i als caps de serveis, que tenen autèntiques dificultats per elaborar diàriament els llibres de servei i per organitzar els serveis.

LLIURAMENT DE VESTUARI

La subdirectora ens informa que la previsió per començar a fer l’entrega de la nova uniformitat és manté a principis de 2021. Cal tenir en compte que la distribució de l’uniforme es farà per lots, començant segurament amb les botes, cinturó i mitjons, i que es farà l’entrega al llarg de dos anys.

Respecte a la reposició de material que ha de fer CIRE, durant el període que no arribi la nova uniformitat, ens diuen que no tenen constància de que no hi hagi roba als Centres. Ens diuen que la setmana passada van enviar al magatzem central forros polar i abrics per repartir als diferents centres segons les necessitats.

En aquest sentit ens comuniquen que al llarg del desembre faran arribar als centres sabates, botes, guants, pantalons i camises (aquestes es repartirien ja passat reis).

UGTPRESONS hem insistit en que es una vergonya absoluta pel nostre col·lectiu que ens haguem de comprar roba o botes per tal d’anar correctament uniformats tal i com obliga la nostre normativa. L’obligació de l’administració precisament es dotar de material a les treballadores i els treballadors per tal de complir aquesta normativa i ens es igual si es CIRE o el Departament el que no compleix aquesta obligació i exigim solucions immediates.

BORSA D’HORES PERSONAL REHABILITACIÓ EN HORARI ACUMULAT

A la reunió del passat 13 d’octubre UGTPRESONS vàrem exigir una solució a la discriminació que es produeix entre col·lectius per la forma torticera amb la que obliga l’administració a regularitzar l’horari en cas que un dia festiu coincideixi amb el dia de lliurança.

L’administració es va comprometre a tractar aquest punt amb més profunditat, i avui ens hem convocat per una reunió monogràfica de l’assumpte que es durà a terme a mitjans de desembre.

UGTPRESONS també hem exigit l’administració a que deixi de vulnerar el text de la pròrroga 2014-2015 i deixi de limitar al 50% la ràtio de lliurança, ja que el text de l’acord, així com posteriors notes aclaratòries de la pròpia administració, diuen clarament que el percentatge mínim de prestació de servei és del 20%. A la reunió que es produeixi exigirem el compliment literal del nostre acord.

COMPENSACIÓ SERVEIS EXTRAORDINARIS

UGTPRESONS hem tornat a denunciar que hi ha centres, com per exemple a Quatre Camins o al PHPT, que continuen compensant els serveis extraordinaris amb hores extres compensatòries enlloc d’hores extres retribuïdes, i hem exigit que s’enviï un recordatori als centres en aquest sentit.

L’Administració va decidir oferir la possibilitat de fer hores extres retribuïdes per cobrir el servei i, alhora, evitar que es formessin borses d’hores que després són de difícil gaudiment, i el fet que hi hagi centres on decideixin “compensar” enlloc de “pagar” només generarà que problemes futurs.

VIDEOCONFERÈNCIES DELS INTERNS A BRIANS 2

UGTPRESONS hem denunciat les intencions de la direcció del centre d’assignar al personal de rehabilitació les tasques de control de les videotrucades dels interns. Considerem que no es tracta d’una tasca d’aquest col·lectiu i que ha de ser efectuada per personal de prestacions contractat a l’efecte.

L’administració diu que desconeix aquest fet i que en pren nota per fer les comprovacions escaients i que ens informarà al respecte.

INTERNES PREVENTIVES A BRIANS 1

Insistim en la disfunció i dificultats de gestió i seguretat que està provocant la ubicació de pràcticament totes les internes preventives a Brians 1, barrejant-les amb internes penades de diferents perfils, mentre el mòdul de preventives del CP Dones es troba amb una ocupació moderada.

L’administració ens informa que les internes preventives no s’assignen directament a Dones per decisió exclusiva del comitè de crisi ja que considera que arquitectònicament no reuneix les condicions necessàries per gestionar les necessitats que requereixen els protocols sanitaris i, sobretot, pel fet que hi hagi un Departament de Mares amb nadons.

Ens informen que les 9 internes que hi ah al MR-1 i les 4 que hi ha a la UMS, seran traslladades a Dones en breu amb excepció d’algun cas que per incompatibilitats es mantindrà a B1.

OBERTURA MODUL COVID A PUIG

UGTPRESONS hem exigit una dotació de personal extra per poder afrontar amb garanties l’obertura del nou Mòdul COVID de Puig de les Basses. Considerem irresponsable la dotació inicialment prevista de 6 treballadors i hem demanat un increment de personal net.

L’Administració ha manifestat que la dotació de 6 treballadors és la demanada pel propi centre i que, en qualsevol cas, si es detecten més necessitats les cobririen.

UGTPRESONS ens adreçarem a la direcció del centre de Puig de les Basses per a que demani el personal suficient per garantir la seguretat d’un mòdul tan sensible com aquest, i que creiem ha de ser de 3 treballadors per torn.

TRANSFORMACIÓ DE L’ANTIGA SECCIÓ OBERTA DEL CP GIRONA EN CENTRE DE JUSTICIA JUVENIL

El Departament de Justícia té el projecte de reconvertir en un centre de Justícia Juvenil l’antiga Secció Oberta del CP Girona, ara en desús.

UGTPRESONS no entrarem a valorar els motius que els han portat a prendre aquesta decisió, però el que hem deixat molt clar és que els seus projectes en cap cas poden comportar cap modificació de les condicions laborals de cap treballador de l’actual CO Girona i que, en cas que així sigui, ens trobaran al capdavant per evitar-ho.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca