Reunió urgent amb el Comité de crisi

Continuen les provocacions d’uns responsables penitenciaris miserables

Ahir al matí se’ns informava de les mesures que el grup de savis que integren el Comitè de Crisi de la Secretaria de Mesures Penals va prendre dimecres i que, segons deien, estaven destinades a protegir els treballadors i treballadores d’un potencial contagi per COVID 19.

No tornarem a fer ara un repàs de les mesures, però sí recordarem que cap d’elles formen part de les que sí podrien considerar-se com a realment efectives, ja què ni eviten la concentració en el mateix espai com és recomanable (en el cas de la mesura destinada a oficines i rehabilitació) ni permeten torns horaris compactats (en el cas del 2 i ½ per als àrees mixtes o les 24 hores voluntàries amb canvis de servei).

UGTPRESONS vam contactar immediatament amb el Secretari de Mesures Penals per exigir una rectificació de les mesures i per demanar-li la convocatòria d’una reunió urgent per poder escoltar directament els arguments que tenien per defensar unes mesures que només poden titllar-se de provocadores i miserables.

Provocadores perquè, lluny de protegir, el que fan és afectar les nostres condicions laborals, com quan es refermen en l’aplicació de la Instrucció 1/2012 que impedeix realitzar el 2 i ½, o canvien els horaris d’entrada de molts treballadors de les àrees d’oficines i rehabilitació, i miserables perquè obliguen a retornar la part de la jornada no treballada a aquells treballadors d’interior que surtin uns minuts abans del centre per fer la sortida esglaonada.

Doncs bé, aquesta tarda hem estat convocats d’urgència a una reunió que no ha servit de res, perquè s’han ratificat a mantenir les vergonyoses mesures que van decretar amb arguments tan poc sòlids i menyspreables com que:

  • Els horaris compactats d’interior no garanteixen una bona prestació de servei i el 2×6, sigui voluntari o no, va contra la salut”.

Això sí, si per necessitats de servei ens obliguessin a fer torns de 24h, en aquest cas es veu que no aniria contra la salut del treballador.

  • Estan obligats per normativa a exigir el compliment de la jornada o sigui que la sortida esglaonada no eximeix de complir la totalitat de la mateixa”.

O sigui que haurem de sortir, anar al pàrquing i tornar al centre per fitxar, sinó haurem de recuperar els minuts no treballats.

  • “El personal de rehabilitació no hauria d’estar tant als despatxos i així evitaria contagis, i el que hauria de fer és més intervenció per continuar sent essencials i així evitar que es reprodueixin situacions com la reducció del 15% del sou”.

Sobren comentaris al respecte d’aquestes afirmacions tant despreciables.

  • Del personal d’oficines, tot i pensar-se una estona quin argument donar, no ho han pogut fer i han callat, però tampoc modificaran el percentatge de personal que ha d’assignar-se a cada hora d’entrada.

O sigui que, per exemple, dels 22 companys d’oficines de Mas Enric que entren a les 7:30 hores, bona part hauran d’entrar a una altra hora de forma obligada, no sigui que es contagiïn a la porta d’entrada. Això sí, després tots juntets durant 7 hores a la mateixa oficina.

Sorprenentment, però, moments abans de finalitzar la reunió, han volgut rectificar a mitges i han comunicat que donaran instruccions als centres per a que s’autoritzi l’horari 2 i ½ al personal d’àrea mixta durant el període que duri l’aplicació d’aquestes mesures, sempre que es faci mitjançant canvis de serveis.

Aquests són els responsables penitenciaris que tenim, amb el Secretari de Mesures Penals al capdavant. Gent amb sous estratosfèrics, que des de la comoditat del seu sofà (i mai millor dit perquè ells sí que poden teletreballar) es dediquen a humiliar-nos i tractar-nos com si fóssim mercaderia.

UGTPRESONS considerem que és hora que aquesta gent entengui qui és la part més important del sistema penitenciari, i que ells no són ningú sense nosaltres, de manera que fem una crida a TOTES les treballadores i treballadors penitenciaris a no col·laborar amb l’administració, a involucrar-nos exclusivament en les tasques que tenim assignades i a practicar “l’autoprotecció sanitària” de manera generalitzada.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca