Sortida esglaonada dels centres

La solució “definitiva” del Comité de Crisi per evitar els contagis dels professionals penitenciaris

Avui el Comitè de Crisi de la Secretaria de Mesures Penals ha pres la decisió d’autoritzar la sortida esglaonada del personal de règim interior amb l’objectiu, i citem literalment, “d’ajudar a minvar el risc de contagi per acumulació de persones a un mateix lloc en el moment del relleu”.

O sigui que del seguit de mesures que recomanen tant el propi Govern de la Generalitat com totes les autoritats sanitàries, la nostra administració penitenciària s’ha decantat per implementar només una, la menys determinant de totes i adreçada només a un col·lectiu, i s’obstina a obviar conscientment les que sí són realment efectives per evitar la concentració de personal i reduir la mobilitat dels treballadors i treballadores.

Aquesta mesura adoptada pel Comitè de Crisi sembla que s’hagi decidit més per cobrir l’expedient davant d’exigències d’instàncies superiors que per criteris estrictament sanitaris i de protecció dels professionals, ja que per UGTPRESONS aquesta mesura havia de ser complementària a les realment importants com l’establiment d’un règim de torns horaris, la concentració voluntària de les jornades o l’eina del teletreball.

Però a més, deixa en mans de les direccions dels centres la possibilitat de que es pugui autoritzar o no, de manera que serà l’opinió del director la que determinarà si es pot sortir de manera esglaonada o no. Aquells directors que sí ho permetin, que esperem sigui la totalitat, hauran de dividir el centre per sectors i possibilitar que, a cada torn i de forma rotatòria, els funcionaris d’un dels sectors abandonin el centre una cop fet el recompte del seu mòdul, mentre que els dels altres sectors no marxarien fins que no sortís el recompte general.

UGTPRESONS considerem que aquesta decisió d’avui del Comitè de Crisi és només un pegat i que en cap cas és una mesura contundent de protecció dels professionals penitenciaris. A més sembla presa a “contracor” i que ha estat escollida per ser la que menys “cost” té per l’administració.

UGTPRESONS apel·lem a la responsabilitat dels membres del Comitè i demanem que reconsiderin una decisió que es absolutament insuficient i que impulsin mesures de protecció efectives adaptades a tots els professionals.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca