Escrit a la Consellera, jubilació anticipada

Honorable Ester Capella i Farré
Consellera de Justícia
Foc, 57 – 08038 Barcelona

Honorable Senyora,

Com vostè és coneixedora el passat 11 de febrer es va constituir un Grup de Treball Tècnic que tenia com a únic objectiu elaborar, amb dades exclusivament tècniques i amb criteris d’absoluta imparcialitat, 2 informes que han de servir per modificar l’anacrònic Decret 365/2001 de la Segona Activitat del personal penitenciari i, sobretot, per impulsar i defensar davant les administracions corresponents la tan necessària Jubilació Anticipada del Personal Penitenciari.

Aquest Grup de Treball ha mantingut fins a 9 reunions al llarg d’aquests mesos, tot i les dificultats provocades per la crisi sanitària, i en els dies vinents emetrà les seves conclusions relacionades amb la Jubilació Anticipada, moment que haurà de suposar l’inici de negociacions específiques amb les organitzacions sindicals representatives així com dels contactes amb els actors estatals que incideixen en l’aprovació dels avançaments de l’edat de jubilació de qualsevol col·lectiu.

Com vostè sap ja hi ha cossos de la Generalitat, com el de Bombers, que ja gaudeixen des de fa anys d’aquesta merescuda jubilació anticipada, i hi ha d’altres, com els cossos de Mossos d’Esquadra i, molt recentment, el d’Agents Rurals, que han subscrit acords amb els consellers del Departament d’Interior i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que marquen uns calendaris clars per garantir que el pròxim any 2021 ja puguin accedir a aquesta legítima jubilació.

Crec, doncs, que és inajornable que vostè, com a màxima responsable del Departament de Justícia, i tenint ja totes les dades elaborades pel Grup de Treball Tècnic esmentat, es comprometi per escrit en idèntics termes que els seus homòlegs dels Departaments d’Interior i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Per tant, com a responsable del Sindicat de Presons de la UGT de Catalunya, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, li commino a convocar una reunió urgent amb els sindicats representatius de l’àmbit penitenciari per tal d’acordar l’itinerari i calendari de l’entrada en vigor de la Jubilació Anticipada del Personal Penitenciari que, com tots els altres cossos, també ens mereixem amb escreix.

Resto, doncs, a l’espera de la seva resposta.

Atentament,

Xavier Martinez Martí
Responsable del Sindicat de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Barcelona, 16 de desembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca