Greus incidents Cap de setmana

Des de la secció sindical d’UGTPRESONS del CP Mas d’Enric volem denunciar la situació viscuda al centre el passat dia 28 de novembre de 2020.

Els nostres companys del Departament Especial van ser insultats, amenaçats de mort i agredits físicament per part d’un intern conflictiu, amb clara inadaptació al règim normal de vida ordinari.

Tot comença quan l’intern cala foc al matalàs de la cel·la amb l’excusa que no tenia tabac, casualitat que en fer-li l’escorcoll l’intern tenia un paquet amagat, continua amb desobediència a les ordres dels funcionaris, de la cap d’unitat i del cap de serveis, responent amb extrema violència, tant física com verbal, amb l’excusa que necessita més medicació i que no se li vol donar, una altra mentida, ja que l’intern mateix reconeix després que no es pren tota la medicació que li porten.

Com no podia ser d’una altra manera, la situació acaba amb l’entrada a la cel·la de l’equip d’intervenció per intentar salvaguardar-li la vida, és en aquest moment quan es produeixen els fets més greus, ja que l’intern havia manipulat un bolígraf a manera de “punxó” i arremet violentament contra un company, clavant-li l’arma repetidament a l’espatlla molt prop del coll que sortosament protegeix l’armilla.

Les actuacions d’aquest intern són constitutives d’un delicte tipificat al codi penal, exigim doncs, primer de tot un primer grau i que la direcció actuï d’ofici presentant la corresponent denuncia davant el jutjat de guàrdia corresponent i que es prenguin les mesures que calguin per garantir la seguretat de tots els companys, per nosaltres no n’hi ha prou amb que l’intern al cap d’una estona es mostri falsament penedit i fins a la propera, volem que se li apliquin totes les conseqüències legals que corresponguin.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca