Modificació de la Part Específica del temari (T.E)

Avui s’ha publicat al DOGC la modificació de la Part Específica del temari per a la preparació de les oposicions del cos de Tècnics Especialistes.

Fent una lectura ràpida del nou temari i comparant-lo amb l’anterior podem dir que els Bolcs I i II, que corresponen al “Dret Penal” i al “Dret Penitenciari” tenen pocs canvis, però on es produeixen les modificacions més clares són als Bolcs III i IV relacionats amb la “Criminologia” i la “Psicologia”.

En concret al Bloc I que correspon al “Dret Penal”, s’han introduït les següents modificacions:

  • Tema 3 nou: S’inclou una nova pena, la “pena permanent revisable”.
  • Tema 5 nou: Tema totalment nou que inclou “nous delictes principals”.
  • Antic Tema 7: Desapareix.

Pel que fa al Bloc II que correspon al “Dret Penitenciari”, s’han introduït les següents modificacions:

  • Tema 12 nou: Conté una petita reformulació del seu contingut antic.
  • Tema 18 nou: Inclou l’antic tema 22.
  • Tema 19 nou: Inclou el PIT.
  • Tema 22 nou: Tema totalment nou centrat en exclusiva en el “Codi Ètic i Drets Humans”.
  • Tema 26 nou: Correspon als antics temes 26 i 27.
  • Tema 28 nou: Correspon a l’antic tema 29 però eliminant qualsevol referència a la dactiloscòpia i incloent la redacció de documents i la cadena de custòdia.

Pel que fa a les modificacions que tindrà la Part General, i que corresponen a Funció Pública, estem a l’espera que es publiquin al DOGC en els propers dies.

UGTPRESONS creiem que la publicació d’aquestes modificacions sense el tràmit previ de discutir-les amb les organitzacions sindicals és una mostra més de la manca de voluntat negociadora de l’administració penitenciària, i així els ho hem transmès.

UGTPRESONS exigirem la constitució urgent d’un Grup de Treball específic per negociar les bases de les oposicions, així com les del concurs de trasllats que s’ha de publicar amb caràcter previ.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca