Reunió extraordinària amb els màxims responsables de Justícia

Avui, UGT,CCOO, CSIF i CATAC hem sigut convocats a una reunió urgent on ha participat el Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, la Secretaria del Departament, Patricia Gomà, i la Directora de Serveis, Iolanda Aguilar, números 2 i 3 del Departament de Justícia respectivament.

Això ha sigut possible pels companys i companyes que van donar suport amb la seva signatura a la iniciativa sindical unitària sol·licitant la dimissió de la cúpula de la SMPRAV.

La part social hem traslladat que TOT el col·lectiu penitenciari de Catalunya ja hem dit prou, que aquesta reunió ha de marcar un abans i un després.

Ja estem farts/es de ser tractats amb prepotència, cinisme, i que es jugui amb la nostra imatge pública per ocultar la seva mala gestió.

El personal penitenciari no pot ser contínuament discriminat ni maltractat, i som mereixedors de mesures preventives com la resta de personal de la Generalitat.

La Secretaria ha d’obrir els ulls. Les reclamacions traslladades i que es van aplicar en la primera onada d’aquesta pandèmia són les que van evitar un mal major.

Ara és l’hora dels fets que posin en relleu que a la SMPRAV realment els importen les vides i la salut dels seus treballadors i treballadores.

Demanem mesures preventives d’organització i d’horaris que minimitzin el risc de tots de ser contagiats pel COVID 19.

Aquesta legislatura ha estat igual de nefasta que l’anterior parlant de serveis penitenciaris. No han estat capaços de tancar temes vitals pel nostre col·lectiu. Tan sols l’inici d’un grup de treball sobre el tema d’envelliment de les plantilles i una mini oposició seran les medalles que es puguin penjar com legat d’una gestió raquítica i amateur.

Donada la gravetat de la situació, veient que un 25% de la plantilla vol canvis urgents en el tarannà dels serveis penitenciaris, l’Administració ha recollit les nostres peticions i en molt breu celebrarem una reunió on sabrem l’empatia i sensibilitat que tenen pels seus treballadors i treballadores, o si pel contrari suposa el final i continuen ignorant-nos.

Aquesta és la darrera oportunitat d’evitar el trencament més absolut, solució que només pot ser plasmada amb mesures concretes urgents traslladades i consensuades pels treballadors, demostrant amb fets, la defensa dels seus treballadors i treballadores que mai expressen públicament.

En segon terme i no per això menys important, els sindicats representatius dels treballadors i treballadores penitenciàries catalanes hem deixat clar a l’Administració el suport total als companys del C.P Lledoners.

CCOO, UGT, CSIF i CATAC hem manifestat a la cúpula del departament que és miserable i brut destruir persones i tractar d’enfonsar el bon nom de tot el col·lectiu penitenciari filtrant a la premsa de manera abjectament interessada i amb inconfessables intencions polítiques un comunicat on anunciava l’obertura d’un expedient a uns companys del C.P. Lledoners, la suspensió cautelar per sis mesos de dos d’ells, el trasllat a la fiscalia dels fets i fins i tot la publicació de l’oferta a dit de les places dels suspesos cautelarment, per fets presumptament ocorreguts en aquest centre.

Els hem dit també que això fa pudor de maniobra política per protegir-se de cara a les eleccions del que puguem fer els treballadors i treballadores penitenciàries, i dels efectes polítics d’una gestió de la pandèmia que només pot qualificar-se d’absolutament irresponsable i incompetent.

Ara per ara, el personal penitenciari noméspodem dipositar tota la nostra confiança en la labor neutra i professional de la fiscalia i de tota l’Administració de Justícia, única defensa enfront de l’arbitrarietat, la immoralitat i la falta d’escrúpols de la SMPRAV.

Emplacem novament a què ningú es presenti a la cobertura d’aquestes places i hem exigit que es respecti el dret a la presumpció d’innocència fins a la resolució del procés.

Pròximament comunicarem un calendari d’actes públics de suport als companys de Lledoners, als que us emplacem a prendre’n part a tots.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca