Aprovades Bases Oposicions Tècnics

Quasi 11 anys desprès de l’última convocatòria, avui per fi s’ha arribat a un acord entre Administració i Part social, que desprès de veure el punt de partida podem catalogar com a positiva pels prop de 800 companys/es que per culpa d’una nefasta política de RRHH continuen treballant en precari.

Des de l’inici de les negociacions, la unitat sindical va marcar unes línies vermelles que en cap moment ha traït i a arribat fins l’últim minut exigint un procés transparent i favorable pel col·lectiu interí dels Serveis Penitenciaris de Catalunya.

Exigíem les mateixes condicions que els hi han donat a companys d’altres cossos o Departaments de la Generalitat en processos similars al nostre, no hem acceptat que la part fiscalitzadora de la Funció Pública retallés les nostres pretensions oferint unes condicions a la baixa.

Les negociacions han estat complicades veient el guió inicial de l’Administració, qui malgrat les amenaces tàcites de tornar a la proposta inicial, no ha aconseguit doblegar la nostra unitat, excepte la intersindical- CSC que des de l’inici es va desmarcar del posicionament unitari i finalment ha cedit en gran part a les nostres propostes.

Així doncs la convocatòria, publicació prevista pel primer trimestre de 2021, constarà de les següents fases.

FASE D’OPOSICIÓ (37% DEL TOTAL)

 • 1ª PROVA (Coneixements)
  • Torn Lliure. Un únic exercici que comptarà amb 125 preguntes amb una proporció superior del temari específic, justificat pel major nombre de temes respecte a la part general.
  • Torns de Promoció Interna.Un exercici de 60 preguntes i 6 de reserva amb un temps de 45 minuts per a cada un. Exempció dels temes 3, 4, 5 i 7 de la part general i 12, 13, 14, 18 i 19 de la específica.
  • Per ambdós torns la puntuació màxima seria de 37 punts i descomptarien 1 de cada 4 preguntes errònies. Les preguntes sense resposta o amb més d’1 resposta no es tindrien en compte. Passarien 1.020 persones a la següent prova.
 • 2a PROVA (Prova física). Amb 3 exercicis (pressió sobre banca, circuit d’agilitat i cursa llançadora), amb una valoració d’Apte o No Apte, i una puntuació màxima de 30 punts. Mínim s’hauria de treure 1 punt a cada una de les 3 proves, i es requeririen 15 punts per superar-la. Exempció del personal interí que presta serveis anteriors a les últimes proves del CAR del 2017 i també aquell que en algun moment ha fet alguna prova física en qualsevol procés selectiu
 • 3a PROVA (Proves de català i castellà). Amb valoració d’apte o no apte amb les exempcions que determinaran les bases però sense concretar-les.
 •  4a PROVA (Entrevista) Queda eliminada d’aquest procés. Valorem molt positivament aquesta decisió donada l’alta càrrega de subjectivitat que comportava.Potser aquest hagi estat el gran triomf de les organitzacions sindicals al no permetre introduir la “gran aposta de l’Administració” en aquesta convocatòria.
 • 5a PROVA (Prova mèdica). Amb valoració d’apte o no apte i només restaran exempts els participants pel torn de promoció interna.

FASE DE CONCURS 33% DEL TOTAL

Comptabilitzen tots els serveis prestats fins un màxim de 18.93 punts, hem aconseguit arribar fins el 57.37% en aquest concepte. Recordem que inicialment l’Administració només contemplava oferir el 31.57%, així doncs el temps desenvolupat com a Tècnic Especialista contarà a raó de 0,225 x mes treballat (7 anys).

La resta de col·lectius penitenciaris s’ajustarien mantenint un criteri de proporcionalitat similar a l’aplicat a tècnics especialistes.

ACTIC, Català i llengües estrangeres es repartiran el 42,63% restant proporcionalment fins un màxim de 14,06 punts.

FASE DE FORMACIÓ 30% DEL TOTAL

 • Curs teòric-pràctic de 12 setmanes. Passarien només els primers 280 i puntuaria fins a 30 punts, essent necessari 15 persuperar-lo.
 • Pràctiques als centres de 8 setmanes. Passarien 255 i es declararien exempts els interins de més de 6 mesos. La valoració seria d’Apte o no apte.

Des de la part social qualifiquem de unes condicions òptimes i molt mes positives de les que ens van oferir l’Administració el primer dia. Potser els hem fet entendre que plantejar un model d’oposició pels Serveis Penitenciaris es un bon punt de partida sempre i quan no hàgim hagut d’esperar 11 anys. En aquest context la prioritat era la defensa aferrissada vers els nostres companys i companyes que porten prop d’onze anys sense optar a estabilitzar la seva vida laboral.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca