Demanem la vacunació immediata i urgent

Sr. Amand Calderó
Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima
C/ Foc 57, 08038 – Barcelona

Benvolgut,

A la reunió que vàrem mantenir el passat 7 de gener vostè ens va informar que el Procicat havia demanat al Departament de Salut la incorporació dels professionals que treballen a centres penitenciaris entre els col·lectius susceptibles de ser vacunats a curt termini, donant com a resultat inicial la vacunació dels professionals assignats als mòduls COVID, Infermeries i Unitats Hospitalàries dels diferents centres de Catalunya.

A la citada reunió, UGTPRESONS vam deixar clar que només una campanya massiva, ràpida i àgil de vacunació de tots els professionals penitenciaris permetria minimitzar, o fins i tot eradicar, el nefast impacte que està tenint a tots els centres penitenciaris un virus que, de manera constant, afecta la salut de tots nosaltres.

El fet que gairebé un 10% dels professionals penitenciaris hagin estat colpejats en major o menor mesura per aquest virus, amb 353 companys i companyes que l’han superat i ja estan donats d’alta i amb 76 actualment positius, demostra que la incidència d’aquest virus al nostre àmbit és molt superior en termes percentuals que la que pateix el conjunt de la nostra ciutadania.

El confinament total del centre penitenciari de Dones de Barcelona, com a conseqüència del contagi d’un important nombre tant d’internes com de professionals, és una nova mostra del perill que suposa aquest virus per la seguretat dels centres, la salut dels interns i internes i SOBRETOT, la dels professionals penitenciaris i les seves famílies, i demostra que les campanyes de tests PCR o serològics només fan que donar informació molt puntual però que no són la solució definitiva.

UGTPRESONS considerem que només la immunització de tots els professionals penitenciaris mitjançant la vacunació immediata de tots ells pot ser la solució que protegeixi definitivament als professionals penitenciaris d’aquest virus i eviti la sagnia constant de professionals contagiats que dificulten perillosament la cobertura dels serveis.

Per tant, com a responsable del sindicat majoritari a les presons catalanes, li demano la seva intervenció per tal de fer efectiva la vacunació immediata i urgent de tots els professionals penitenciaris, així com una reunió urgent per establir els termes de la seva aplicació.

Atentament,

Xavier Martínez Martí
Responsable del Sindicat Professional de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 19 de gener de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca