Jubilació anticipada

Finalitzats els treballs del Grup de Treball Tècnic

Aquest matí han finalitzat les reunions del Grup de Treball de 2ª activitat i Jubilació Anticipada amb l’aprovació de l’informe definitiu de l’estudi de la segona activitat i de la jubilació parcial dels cossos penitenciaris.

Respecte a la 2ª Activitat, l’informe proposa modificacions puntuals al Decret vigent, però entenem que continuarà no sent atractiva perquè les modificacions que la podien fer pràctica no s’han introduït, al entendre que ni són la solució als problemes d’envelliment de la plantilla, ni són viables al posar en risc l’equilibri pressupostari i la sostenibilitat financera i organitzativa del sistema.

Respecte a la Jubilació Anticipada, cal remarcar que des del principi UGTPRESONS NO contemplava l’exclusió de la jubilació anticipada a cap col·lectiu del nostre àmbit, (interior, tractament i oficines), entenent que, encara que amb diferències, tots comparteixen condicions de treball, singularitats i riscos especials, donant-se als tres àmbits (encara que amb major o menor intensitat) els factors de penositat i perillositat necessaris per poder accedir a la jubilació anticipada.

Finalment, l’informe del Grup Tècnic ha admet a les seves conclusions la concurrència d’aquests factors per la jubilació anticipada als tres àmbits, per la qual cosa podem confirmar que, com mantenia UGTPRESONS des del principi, l’Administració haurà de proposar i defensar als organismes adients la jubilació anticipada de TOT el col·lectiu penitenciari.

La forma adoptada a l’informe per accedir a la Jubilació Anticipada consisteix a aplicar coeficients reductors als anys de prestació de servei, d’idèntica manera que es fa a d’altres col·lectius policials.

Ha hagut consens de tots els tècnics del Grup de Treball respecte al coeficient reductor de 0,20 per any treballat aplicable al personal d’interior i de 0,08 per any treballat per al personal d’oficines, però NO respecte al personal de l’àmbit de tractament; en aquest cas els tècnics designats per l’Administració han considerat, amb les dades objectives que barallen, que el coeficient reductor per aquest col·lectiu no podia ser superior al 0,09, cosa que UGTPRESONS no compartim, ja que bona part de la seva jornada de treball la desenvolupen en contacte directe amb els interns, i hem reclamat un coeficient reductor mínim del 0,12 per any treballat.

D’aquesta forma, malgrat que l’informe indicarà com a coeficient del personal de tractament el 0,09 per any treballat, constarà expressament la discrepància al mateix informe i serà, alhora de la negociació on es dirimirà l’assumpte.

Com ja vam comentar a l’inici de les reunions del Grup de Treball, estem parlant d’un Grup de Treball Tècnic, i per tant, no negociador de cap tipus de condicions laborals; això vol dir que, de moment, no hi ha res negociat o aprovat respecte a la Jubilació Anticipada o modificació de la 2ª Activitat.

Ara començarà una nova fase per aconseguir la modificació del Decret de 2ª activitat i la tan desitjada Jubilació Anticipada, que serà la negociació Administració-Sindicats, fase que UGTPRESONS ja ha demanat que comenci sense més dilació.

I després de la negociació i, en el seu cas, de l’Acord entre l’Administració i sindicats, s’hauran d’implementar els tràmits legals per la modificació legislativa necessària per poder accedir a la Jubilació Anticipada.

Encara que resten molts tràmits legals per aconseguir-lo, però estem convençuts que ho aconseguirem, i UGTPRESONS liderarem, com sempre hem fet, les negociacions del que considerem una qüestió de justícia.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca